G 4, problemcic

G 4, problemcic

Član
Ovako dečki, u pitanju je golf 4 90/66 dizelaš, danas dok je bio hladan motor, nije imao pola snage, slabooo vuce skroz,. doso do auto dijelova, kupio nesto i upalio ponovo vuce normalno. S tim da se ne radi o gasenju turba, i safe modu, vec jednostavno je trom skroz. Eh sad, kad je hladan, kad kazaljka obrtaja dodje do 2000, cuje se neki relej da cvakne, ali to ne utice nista, bar ja nisam primjetio, i to se desava samo kad je hladan. Pa bi volio da cujem vasa misljenja:icon_smile:

malo mi je čudno da mu gledaš snagu dok je hladan nije ga dobro gasat dok ne postigne radnu temperaturu a drugo najprije na dijagnostiku na poredu turbina protokomjer filteri itd nema taj motor neki spec komplikacija osnovno pregledaj i gas

Član
Ma nije to bilo gasanje, vec onako normalna voznja, treca cetvrta, al nece da prima gas kako treba. Malo me ovo kopka sta je sto se cuje relej neki, i to samo kad je hladan. :icon_question:

Član
taj "relej" treba da se cuje dok je auto ispod radne temperature...

provjeri filter zraka prvo...

Član
Filter zraka i goriva mjenjam obavezno, aa zanima me, ako je mozda do protokomjera, jel se moze skinut sa njega dzek, ii provozat, hocel pokazat bolju vucu ako je do njega?

Član
Ako ga skines neces imati haman snage nikako, cak mozda budes i u safe modu. To ti kazem jer mi je dosla na opravku fabia TDI 101hp i nece da ide auto nikako, kad sam digao haubu kad ono splao crijevo sto ide sa filtra na motor i to nisu vidjeli i vratio ga i onda ide samo tako, htio covjek da sike skine sa protokomijera dzek i da vidi sta ce biti i kako ce ici i ne radi nikako, isto bilo kao i kad mu se svuklo crijevo, nista tromooo do 2000 obrtaja samo tako i nema snage nikako moras stalno saltati u manju brzinu uz berdo jedva ide itd. Tak oda neces nista dobiti ako skines.

Član
Aha, meni se prvi put desilo ovo jutros, u cetvrtoj idem ii nece da primi gas skoro nikako, ko da je uzbrdo, moram da ga saltam, al kasnije kad sam ga upalio, kida normalno. al nije bio u safe modu.

Član
Kako znas da nije bio, pa tako se desava kad je u safe modu, nece da vuce nikako imas osjecaj da i SDI bolje vuce :D uvce se k'o prebijena macka, i ugasi auto i upalis i on opet ide kao prije.

Član
Znam, jer poznajem svoje auto, aa drugo, imam veze sa mehanikom, jer kad se ugasi turbo on ne ide bas skoro nikako, al ovaj moj povucee kad ga vratim iz vece u manju, al npr kad idem 4 na oko 2000 obrtaja, tad nece kako bi trebalo, treba mu doosta da povuce, o tome sse radi. :icon_question: