FUJIFILM pomoc,jel valja

FUJIFILM pomoc,jel valja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BHT Ovisnik
jel zna netko jel valja ovo za 150€,ne izgleda mi puno,jos sam 2 dana u njemackoj pa da uzmem ako valja,ajde netko

Fuji FinePix S1000fd

slika216.jpg

FINEPIX_S1000FD_1_L.JPG

BHT Ovisnik
u njemackoj sam jos 2 dana,taman mi ostalo 170€,sve sto mi treba sam kupio pa sad se mislim bi li uzeo ovo,pa svoj prodao:cool: i meni se cini da je dobar,al ocu da pitam vas,eto nek pise tko zna pa cu danas odluciti:cool:

Ima ti Bojan ovaj aprata,on ga je platio 130 eura prije skoro pola godine,posalji mu pm,pa nek ti kaze kako njega sluzi.Cek,imam u porukama prepisku izmedju nas kad je mene pitao valja li sta ovaj oparat.

Evo c/p

Bojan Wrote:Erol pozdrav,

zanima me da li možeš pomoći.

Kontam da kupim foto aparat i jeftino mi je izletio Fuji S1000 za nekih 130 eura. Možda to i nije jeftino ali meni se i ne čini skupo.

Zanima me valja li šta za amaterskog fotografisanja i kakav je za slikanje sportskih događaja, zači ljudi u pokretu...

Ti češ to lakše skontati prema stavkama u opisu nego ja...

hvala i pozdrav[/align]

Erol-Brcak Wrote:

Nije losa kamera,nisam nikad nesto znao o njoj,evo sad sam malo gledao po netu specifikacije.

STo se tice sporstke fotografije ima mogucnost opaljivanja 3 fotke u sekundi u punoj rezoluciji sto je super,ali kazu da se poslije te tri fotke brzina smanji na samo jednu fotku u sekundi ali imas mogucnost ultra brzog "pucanja" od 15 fotki u 1.6 sekundi ALI sa smanjenom rezolucijom (ne rekose koliko smanjenom),pa ti vidi.

Dalje,10 mpix,12 x optical zoom odnosno 33-396mm ekv. sto znaci da ces moci poprilicno zumirati ali ugao nije nesto previse sirok,npr. sad hoces da obuhvatis u kadru 20 ljudi i sa obketivom 18 mm to mozes,ali sa 33 mm moci ces ih obuhvatiti samo bubam 15,kontas?

Zatim,super je sto imas M mode odnosno potpuno rucno rukovanje otvorom blende i brzinom zatvaraca kao i ISO podesavanjem itd (skontaces vremenom)

Objektiv nije los,2.8-5.0.Ove brojke oznacavaju koliko se siroko moze otvoriti blenda,a sto je blenda vise otvorena vise ce svjetlosti biti i manje potrebe za povecavanjem ISO-a sto automatski znaci zrnatost slike.

Lose na aparatu je sto nema nikakvu stabilizaciju,ni mehanicku ni opticku,ali ima tzv digitalnu koja nije bas dobra jer aparat kad skonta da ce slika biti mutna (s obzirom na rezultate svjetlomjera i nacina na koji ti je podesena ekspozcija) on automatski podize ISO sto znaci kao sto sam ranije rekao veca zrnatost slike sto je naravno najveci neprijatelj (uglavnom nocnih) slika.

U biti ti ces kao pocetnik biti prezadovoljan kamerom,mislim ako uzmemo da si sve dosad koristio one igrackice point and shoot koje sve pucaju na automatskom modu.

Plus:
M mode,viewfinder (dobro osvjetljen elektricni),dobra kvaliteta slika,iso 400 i 800 jos uvijek sadrzi dovoljno detalja,mnogo rezolucije

Minus:
Nema stabilizaciju slike,ako imas jos love radije uzmi Canon S5 IS

Bojan Wrote:

Nego jel velik problem što nema te stabilizacije??? Jel to znači da neću nikako moći uslikati noćnu fotku ili će biti prosječne kvalitete...

Erol Wrote:

A pazi,za dnevne fotke te zaboli klinac sto nema IS,ali za nocne ili bilo koje gdje fali svjetla je problem,mislim ako imas tripod/stativ onda te zaboli ili ako fotkas neke scene izbliza uvijek imas blic i jednu zanimljicu stavku pod blicem je slow sinc blic,da ne objasnjavam sad skontaces ili ukucaj u google.

Sad nije da se ne moze bez toga,IS ti pomaze da povecas ekpoziciju za neka 2 EV koraka,ma super je to stvar,ali moze se bez toga,rekoh ti ili tripod ili koristenje blica.
Usotalom druze za 300 km ne mres ni ocekivati nista bolje,ozbiljno,pazi imas ti Fuji 100fs,mashina teska,nije slr ali je car,ali kosta preko 1000 km.

Moj savjet ti je ako mozes ustedi jos jedno dvije stoje pa uzmi Fuji s6500 ,eno goca ga prodaje za 500 km ja mislim,taj je aparat legenda,veoma niska kolicina noise-a /zrnatosti i nemoj da te rezolucija uplasi,raspolaze sa "samo" 6 mpix,ali ukoliko se neces baviti stock fotografijom (sto i ne mozes bez dslr-a) dovoljna su ti 4 mpix.Sve iznad samo popunjava memoriju na hard discu,a razliku izmedju 5 i 10 mpix na ovim obicnim moniotorima neces ni primjetiti.

ETo valjda ti pomogne sta ovo. ;)

Član
Moj savjet ti je ako mozes ustedi jos jedno dvije stoje pa uzmi Fuji s6500 ,eno goca ga prodaje za 500 km ja mislim,taj je aparat legenda,veoma niska kolicina noise-a /zrnatosti i nemoj da te rezolucija uplasi,raspolaze sa "samo" 6 mpix,ali ukoliko se neces baviti stock fotografijom (sto i ne mozes bez dslr-a) dovoljna su ti 4 mpix.Sve iznad samo popunjava memoriju na hard discu,a razliku izmedju 5 i 10 mpix na ovim obicnim moniotorima neces ni primjetiti.

sto se aparata s6500fd tice, dobar je. al moj je ot'so vec :cool:

BHT Ovisnik
al meni nije ni u planu bilo kupovati novi digitalni,prije manje od 2 mjeseca sam uzeo ovaj
http://www.bhtuning.com/thread-22919.html
ali inace volim dosta fotkati i sa mobitelom i aparatom,vjecito samo slikam,i sad slucajno vidim ovaj,svidi mi se,pa mislio uzeti,nista posebno profesionalno nisam mislio da se sad ja bas bavim tim,al volim slikati:icon_smile:

Ma uzmi ovaj onda.Imas M mode,finu kontrolu noise za nocne fotke i dosta tebi.;)

A za rijec "profesionalno" u punom smislu moras se isprsiti bar do 3000,4000 km ;)

Član
malo pomalo ce te to vise zanimati col, cim ti volis fotkat.. pocet ces primjecivati neke razlike u slikama tako i foto aparatima.. vjeruj mi :lol::lol::lol: ja sam pocela od obicne kodakove, pa nikon coolpix, pa taj fujifilm i sad uizmam klasu vise ili dvije..

Član
evo da i ja koju dodam...najveca furka ovog aparata je ovaj objektiv...velik zoom, al zato mali ugao, sto ti i erol rece, slabo da ces moc sta izbliza slikat (mene je to handrilo na sajmu auta u beogradu, jer mi je najmanja zizna daljina bila 38 mm na Samsungu, tako da na mjestu gdje je malo prostora oko auta, ne mozes uhvatit cijelo auto)...steta sto nema (bar kako ja vidjo) RAW mode, koji bi ti puno pomogo oko zadrzavanja kvaliteta, prilikom obrade slike...mada, ako pravilno eksponiras, mozes ti manje korekcije radit i na jpg-u :)

za tu cijenu je dobar...top aparat, taj M mode mu puno znaci...ja sam ga imao na Samsungu, i bogami u nocnim uslovima, dobro dodje...tripod pod aparat, i puknes dugi okidac...slike budu fantasticne...

ne znam vise sta da ti kazem...erol ti je napiso sve, pa da dzaba ne ponavljam...tu opticku stabilizaciju nema skoro ni jedan ovaj aparat...nju imaju samo DSLR-ovi, tako da se moras zadovoljit i digitalnom, koju mozes i sam izvest, podizanjem ISO-a...

Član
@Erol Morat ces i meni jednom pokazati malo kako koristiti neke funkcije na fotoaparatu.. slabo ja baratam time.. a aparat je odlican.. canon eos 400d.. sorry na Off-u;)

BHT Ovisnik
znaci uglavnom bi trebao biti bolji od ovoga obicnog Nikon digitalnog,vvaljda se razlika osjeti od obicnog

Aditas je napisao(la):
@Erol Morat ces i meni jednom pokazati malo kako koristiti neke funkcije na fotoaparatu.. slabo ja baratam time.. a aparat je odlican.. canon eos 400d.. sorry na Off-u;)

Auuu pa ti imas stroj u rukama,a ne koristis ga,aaaaa aditas dragi,ajd ponesi masinku u Zivinice,pa cemo skontat sta.Kad su Canoni u pitanju i kad je rukovanje s njima mozda ti je i kompetentniji Faya jer on ima 1000d.Ali sve je to u biti isto,samo eto sto Canon mozda ima drugacije nazive nekih opcija ra za razliku od moje Alphe,npr kod mene je Slow Sinc,kod njega je Fisrt/Second Curtain itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.