Ford Focus

Ford Focus

Član
Gledajući razne oglase vidio sam da je Ford Focus veoma povoljan za kupovinu, eh sad, pošto nisam baš neki znalac o autima, a pogotovo o Fordu, zanima me kakvo je to auto, koliko je skupo/jeftino za održavanje, koje su mu prednosti/mane...
Zanima me, ne znam da li je to druga generacija Focus-a od 2006. godine

Hvala unaprijed na odgovorima

Član
kolega sa foruma,allroad iz travnika ima tog Focusa o kojem ti govoris, vozio sam se s njim par puta i ostao sam zadivljen autom. Nikad ford nisam nesto pretjerano gotivio,pogotovo focusa,nekako mi je bio bezveze,ali onaj njegov mi se svidio pravo, fino je i opremljen i extra je unutra,vanjski izgled mi se takodje svidja. Kakav je za odrzavanje ce ti reci neko ko voza takvo auto,ja sam rekao da mi se svidio:icon_smile:

Član
I meni se svidio pravo, i unutra i vani. Viđao sam ga po gradu, onako pravo mi je lijep, ali nisam nikad imao priliku da se vozam u njemu i da čujem neke stvari o tom autu.
Pošto možda na proljeće planiram da kupim neko auto, ovako sad gledam pomalo i nekako mi je on najbolje što se može uzet za te pare

Do sljedece godine ce opasti cijene jos vise, dizel ili benzin, ganjaj onog s Ghia opremom, jer dobit ces nevjerovatno puno nego kod ostalih za manje novca. Boljki nema nesto pretjerano, ovjes najbolji u klasi, dizelasi iz PSA grupacije, znaci dobri ali gledaj da nije puno presao i da nije dugo stojao na mjestu, jer se zacepi mala mrezica koja dovodi ulje do turbine i nastane belaj. Imas po 12000 1.6 benzince, a bit ce nagodinu jeftinije.