Ford Focus ST facelift

Ford Focus ST facelift

Putovanja.ba
Administrator
120026-ford%20st%201.jpg

Aktuelna generacija Focusa je svetsku premijeru imala u januaru 2010. godine na NAIAS Salonu automobila u Detroitu, a kako su se u međuvremenu pojavili brojni novi i obnovljeni modeli, Ford je u martu u Ženevi promovisao njegovu redizajniranu verziju.

U Ženevi su prvo prikazani obnovljeni Focus hatchback i karavanski Focus Wagon, dok su u aprilu na sajmu u Njujorku predstavljeni redizajnirani Focus sedan i Focus Electric.

Podsećanja radi, poput novog Mondea i obnovljene Fieste, i Focus facelift je pre svega prepoznatljiv po drugačijem prednjem delu sa velikom maskom, u Astom Martin stilu, a tu su i doterana svetla i branici.Takođe, izmene su i u unutrašnjosti, sa novim volanom, modifikovanom centralnom konzolom i sedištima, 4.2- ili 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir i kamerom za vožnju unazad, unapređenim Sync sistemom...

120027-ford%20st%2011.jpg

Na kraju se pojavio još i sportski Focus ST (u hatchback i karavan verzijama), koji ovih dana mogu da vide i posetioci sajma u Parizu.

120028-ford%20st%20111.jpg

Dakle, Focus ST facelift se odlikuje atraktivnijim eksterijerom (aero body kit, crna saćasta maska, opcioni točkovi od 19 inča), sportskim enterijerom (Recaro sedišta, sportski volan sa zaravnjenim donjim delom, ST pedale), modifikovanim ogibljenjem, upravljanjem i kočnicama, kao i SYNC 2 in-car connectivity sistemom, dok su u ponudi motora sada dva agregata; jedan benzinac i jedan dizelaš.

115342-Ford%20Focus%20ST%20111.jpg

Benzinac je četvorocilindrični 2,0 litarski EcoBoost turbo sa 250KS i 360 Nm (dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trjamnju od 6,5 sekundi, najveća brzina 248 km/h), a dizelaš je 2.0 TDCi sa 185KS i 400 Nm (ubrzanje do 100 km/h traje 8,1 sekundu, najveća brzina 217 km/h).

Obe verzije imaju šestostepeni manuelni menjač i Auto-Start-Stop sistem, a Ford navodi da benzinska verzija sada ima za 6% manju potrošnju goriva nego ranije.

I u paleti boja ima novosti, a to su Stealth tamno siva i Deep Impact plava (pored već ranije poznatih Tangerine Scream, Frozen White, Panther Black i Race Red boja).

Inače, Ford je od 1998. godine (kada se pojavio Focus prve generacije) do sada prodao više od 12 miliona primerka ovog modela širom sveta (skoro 150.000 Focusa ST), od toga 7 miliona u Evropi.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Legend
Sada je jos ljepsi... nisu im inzinjeri ograniceni poput vw koji smanje malo prednje i zadnje farove i kazu sa 6 na 7 .. kesse mrtve :)

Član
aston martin grill ovo ono :D meni je ispočetka bio ružan i prije facelifta, ali sad kad se malo navikne na novu liniju mi je fin :)

Član
Nazad super, unutra predobar, naprijed super saaamo malo ovaj gril nekako kao riblja usta :D mada kako kolega rece bar u forda modeli ne lice jedni na druge dok kod VW grupacije sve isto samo uvecaj smanji i to je to, ali sta ces danas se stedi maximalno a naplacuje isto tako maksimalno dok uloze minimalno :D pojedine marke jos drze do toga da bas i ne stede toliko...

Pa dobro,Golf lici na Golfa prethodnika a Ford na Hyundai,Kia..
smiley95.gif
Kad je izasao prosli model svi su se zalili na stop svjetla,a oni promjenili prednji dio :banhaapy:

Član
super izgleda, na prvu svi focusi su neobicni, ali kad se navikne lijepo izgledaju, ovaj i prethodni model su jako lijepi

BHT Ovisnik
Meni su fini, samo mi je ovaj izgubio dozu agresivnosti kakvu je imao prosli ST

samo nesto lose napisi odmah se javljaju vozaci iste marke i nadju se uvrijedjeni toliko da covjek pomisli da su oni ustvari radili na razvoju i dizajnu samog automobila. i obavezno se u argumantaciju uvede poredjenje sa golfom, a ako se pokusava dodatno ismijati onda se spomene i golf 2 dizel...

jbt, nije lijep nimalo, ruzno izgleda za moj ukus, prethodni modeli su bili puno ljepsi i to je to

Legend
Pa naravno da ce se spomenut olos ovosvjetski balkanski, golf II dizel. Znase dobro nasta mi ogorceni vozaci doticne marke mislimo kad kazemo golf II dizel.

Član
samo nesto lose napisi odmah se javljaju vozaci iste marke i nadju se uvrijedjeni toliko da covjek pomisli da su oni ustvari radili na razvoju i dizajnu samog automobila. i obavezno se u argumantaciju uvede poredjenje sa golfom, a ako se pokusava dodatno ismijati onda se spomene i golf 2 dizel...

jbt, nije lijep nimalo, ruzno izgleda za moj ukus, prethodni modeli su bili puno ljepsi i to je to

Ja nisam vozac te marke???? auto je dosta moderno i za mladje populacije je... bar nije dosadan, jednolican, enzinerski i sa siromasnom unutrasnjoscu, i isti kao prethodnik.... Ford je uvijek bi i ostao drugaciji od ostalih, ima ono svoje nesto, a mogu i reci i bolji od ostalih iz svoje klase...

Putovanja.ba
Administrator
Imao sam priliku provozati testni model i auto je odlicno, udobno, pozicija vozaca, silni dugmici itd. I cudno mi je da ga ima slabo na cesti kod nas, vjerovatno zbog distributera i njegovih internih problema.

Super Moderator
ja se slazem da malo lici na korejance, ALI samo unutra ta sredisnja konzola izgleda kao kod hyundai, taj player i ti dugmici i to je jedino sto mi se nikako ne svidja kod ovog auta
nije mi nesto bio kad je tek izaso dok ga ove godine uzivo nisam vidio u hrvatskoj, crni ST karavan.. auto izgleda samo tako nema ko nije stao da ga gleda