Fiat punto mk1 1998. 1.1

Fiat punto mk1 1998. 1.1

Pozdrav ljudi,
Interesuje me da li bi neko mogao da mi objasni moj slucaj od nedavno...
Vozim se u trecoj brzini, na semforu je crveno, lagano kocim i vracam u drugu...
Tad mi motor (cini mi se) podje da drhti, mjenjac takodje, i prilikom zaustavljanja i ubacivanja u prvu brzinu prestaje drhtanje
ali momentalno se auto zagusi, motor stane sa radom a u isto vrjeme pokazuje da ima struju...
To je problem zadnjih par dana, ne cesto, par puta u danu se desi da se ugasi pri stajanju ili bas nikako ne gubi snagu ali i dalje drhti.
I ponavljam ne uvijek, nekad sasvim noramlno radi pa me sve to buni...
Savjet...? Iskustva...? Problem...?
Hvala

Član
U tebe se radi o polu anjspricu ili anjpsricu sa jednom diznom. Prvo vidi kakve su ti svjecice i kablovi. ako su dobri onda vjerovatno imas problemsa elektronikom. Radi se o tome da ce ti poceti sve cesce to raditi i sve cesce se gasiti na semaforima i teze paliti, i onda verglas i upali normalno i opet ide i sve ok i samo stanes a on se opet samo ugasi ili u voznji potone i upali se crvena lampica ona sto izgleda kao "dizna da prsce" i kad proradi opet povuce normalno i ugasi se ta lampica. To ti je kvar na leptiru gasa, sa lijeve strane imas dzek sa 3 ili 4 zice cini mi se i to ti je za polozaj leptira, ta plocica kod njih hoce da ode i onda racunar "ne zna" u kojem je polozaju gas i zato se to desi da se ugasi ili kao da izgubi snagu naglo u voznji, kao da trzne samo i nastavi dalje ici normalno. To se kupi kompletan leptir s tom plocicom na njemu, zamijeni se i gas :) leptir sa plocicom tom nije vise od 30-40km