fiat punto 1.2 16V 59KW,problem s potrosnjom

fiat punto 1.2 16V 59KW,problem s potrosnjom

Član
ovako momci u zadnje vrijeme mi poceo trositi nenormalno na otvorenom putu 10 litara uzme vozim ga najvise 80-90 petom brzinom,znaci nigdje ga ne tjeram 10 litara uzme a kad ga stisnem malo proguta boga,uz to poceo trositi ulje i vodu,kad odvrnem cep gdje se sipa ulje osjeti se sami benzin,ne znam sta da radim,sve para sto imam u gorivo pretvori,jaran mi je rekao da je dihtung glave,pa ako je ko upoznat s ovim problemom neka mi da odgovor kako da to rijesim :DDD hvala :DDDD

Član
U motoru kad otvoris cep osjetis gorivo, zato sto ga preliva gorivom i na kraju gorivo zavrsi i u ulju... Potrosnja se moze podici zbog crknute lambda sonde, ECU-a, protokomjera, dizne ne zatvaraju, itd, itd... To moras na dijagnostiku otici jer ovako je samo lupanje uprazno. Ako na dijagnostici ne pokaze gresku onda ispitaj dizne dali su ispravne tj. dali zatvaraju. Jer ako ne zatvaraju onda one stalno cure i ulivaju se velike kolicine goriva u motor...
Potrosnja ulja moze biti zbog 1. losih gumica ventila i 2. losih karika
Dali ti pusi plav dim na auspuhu???
Ako trosi vodu onda ti je izgorio dihtung glave motora...
Dali su ti tvrda crijeva od rashladnog sistema? Kad auto radi dali nadima crijeva od rahladnog sistema? Ako nadima 100% dihtung glave motora izgorio
Isto tako dali vidis mrlje od ulja (ili cak ulje) u posudi za vodu?

Član
Ma promjeni dihtung glave pa ces vidjeti dalje pa i ako nije nekad ces ga morati promjeniti ode on na tim motorima,diagnostika ce reci svoje,posuda za vodu ti treba biti cista nesmije u njoj biti taloga kao pjesak il tak nesto, provjeri sve sto ti je rekao RS Turbo.

Član
raymo je napisao(la):
Ma promjeni dihtung glave pa ces vidjeti dalje pa i ako nije nekad ces ga morati promjeniti ode on na tim motorima,diagnostika ce reci svoje,posuda za vodu ti treba biti cista nesmije u njoj biti taloga kao pjesak il tak nesto, provjeri sve sto ti je rekao RS Turbo.

Šta će otvarati motor kada ne zna do čega je? Joj savjeta

Član
ZELA GTI je napisao(la):
raymo je napisao(la):

Šta će otvarati motor kada ne zna do čega je? Joj savjeta

jest vala bas. Promijeniti dihtung znaci ravnati glavu i jos milion zajebancija,zasto otvarati motor ako nije potrebno

Član
na dijagnostici mi je bila greska da lambda sonda sporo ucitava,tako nesto ali vec sam narucio dihtung glave i poklopca kad to rijesim ako opet bude puno trosio lambda sonda je garant,ali ta gresga za lambda sondu nije stalna nekad se upali lampica sama nekad ugasi,to se zna desiti kad udjem u rezervu pa ponovo naspem goriva upali mi se ta lampica,ovdje u zavidovicima su mi rekli da je to zbog vode u gorivu,sad hajd ti znaj,opet hvala svima na savjetima :))))))))))

Član
ma vidio si koliko su meni trazili kvar,dao sam 1000km na nase majstore,umjesto da sam odma otisao tamo gdje si isao samnom.Ustedio bi sebi i para i zivaca,ha ya. Kad zamijenis dihtung otici cemo mi kod onih u servis ako bude potrebno;)

Član
pa i hocemo necu ovdje vise pravit auto jebo te nista ne znaju,znaju ulje samo zamjenit,to sam mogu uradit

Član
boba888 je napisao(la):
pa i hocemo necu ovdje vise pravit auto jebo te nista ne znaju,znaju ulje samo zamjenit,to sam mogu uradit

Hehehe :D jesi siguran da znaju i to :D mozda sebi znaju zamijenuti, a drugima moze svakako :D

Član
Cao, i ja imam problem sa potrosnjom, board computer pokazuje 13l, nemoguce !
sta je bio kod vas problem, i gdje u Sarajevu je najbolje punta odrzavati,novi sam. Hvala unaprijed.

Vozim: Fiat Punto 1.2 16V 2003 God.

Član
druze ovaj boba ti je slabo na ovom forumu, otkako je imao ovaj problem mislim da vise nije ni dolazio nikako, ali posto se ja druzim s njim reci cu ti ono sto znam vezano za njegov problem

kod njega je auto mijesao vodu i ulje, bile su mu slabe svjecice. Radio je servis, mijenjao je dihtung glave i donekle rijesio problem. Kako mi je zadnji puta rekao sada mu manje trosi, mada to opet nije to. ovo su znaci njegove rijeci
imao je on i problem sa mirnocom rada, tresao mu je prije ovih radova, ali se to nakon mijenjanja dihtunga sredilo, samo potrosnju valjda nije uspio vratit u normalu, sad mozda opet on puno ocekuje, ko ce ga znat. Ako te jos sta zanima pitam ga ja, pa ti se javim;)

Član
damirchek je napisao(la):
Cao, i ja imam problem sa potrosnjom, board computer pokazuje 13l, nemoguce !
sta je bio kod vas problem, i gdje u Sarajevu je najbolje punta odrzavati,novi sam. Hvala unaprijed.

Vozim: Fiat Punto 1.2 16V 2003 God.

drug provjeri elektricnu diznu posto je to boljka fiata isto mi se je desavalo dok sam imao Tipa svaku sam marku pretvorio u benzin trosio je kad ga cepas i 15-18 litara i nema sta mu nisam radio dok nisam zamijenio jednu obicnu elektricnu diznu jbg. probaj ne kosta puno

Član
Sve te probleme je imao i moj drug sa puntom 1.2,uradio generalku i sad mu kaže sve radi kako treba