Ferrari F430 Calavera by Unique Sportscars & Novitec Rosso

Ferrari F430 Calavera by Unique Sportscars & Novitec Rosso

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
7546913.jpg

4684785.jpg

3285038.jpg

5979555.jpg

3862351.jpg

2495750.jpg

Unique Sportscars and Novitec Rosso have teamed up to create a limited production run of 11 specially designed Ferrari F430s.

Dubbed the Calavera, the unique supercars are based on Novitec Rosso's Ferrari F430 Race and feature an airbrushed exterior by artist Knud Tiroch. As one would expect, the exterior prominently boasts a large skull on the hood (Calavera is Spanish for skull), darkened taillights, tinted windows, and 20-inch wheels. The interior also gets a modest makeover with embroidered seats, an elongated center console, and iPod connectivity.

Član
Mada je njegov naslednik već na vidiku (F450 se naime očekuje u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu, bar u formi studije), još uvek aktuelni Ferrari F430 i dalje privlači pažnju mnogobrojnih tjunera.

Ovoga puta su snage udružili nemačka dizajnerska grupa Unique Sportcars i Novitec Rosso, a rezultat saradnje je ovaj ekskluzivni Ferrari F430 Calavera ("lobanja"). Naravno, radi se o limitiranoj seriji, koja će završiti u garažama samo 11 srećnika, dovoljno bogatih da za Calaveru izdvoje 399.000 evra.

Za njegov jedinstveni vizuelni nastup eksterijera i enterijera se inače pobrinuo umetnik Knud Tiroch, mada više pažnje izaziva pojačani 4,3 litarski V8 motor (sa dva kompresora), koji sada raspolaže sa 707KS i 712 Nm obrtnog momenta, dovoljno za maksimalnih 348 km/h i ubrzanje do stotke za samo 3,5 sekundi (do 200 km/h mu treba 10,5 sekundi, a do 300 km/h 29,9 sekundi).

Deo paketa čine i LED dnevna svetla, diskretni aerodinamički elementi, aluminijumski točkovi od 20 inča, jači kočioni sistem, novi sportski izduvni sistem i modifikovano ogibljenje (niže za 35 mm).

Super Moderator
moj stil... samo da je komplet bijel i bez ovog dodatka na karambolci :D
fakat extra ova stop svjetla... on bijel, crne felge boah... samo ove naljepnice to cvijece ta glava i ta sranja kao i to sarenilo unutra su viska.. ostalo :cool: :cool:

Legend
premocan mi je......slozio bih se dakiem u vezi haube....samo bez kostura,....a ostalo kako je..... PREMOCAN , meni najljepsi kojeg sam vidio

Član
Bogam on vrijedi sve i marku mocan je nema sta a sto se tice kostura to malo vodobrusnim i nestane hehe

uco_opc je napisao(la):
Bogam on vrijedi sve i marku mocan je nema sta a sto se tice kostura to malo vodobrusnim i nestane hehe

Pa sad...Ja bih radije dao 200 000 dolara za "obicnog" f430 nego 400 000 eura da bih imao glupe kosture po karoseriji (doduse tu su ta i pojacanja motora,ali opet bih prije standardnog)

Al ajd posto je ovo ipak jos jedna "spesl edisn" onda ok,sve super,krasno,osim tih usranih kostura.;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.