Ferrari Enzo

Ferrari Enzo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce pricao sa rodjakom iz Njemacke,kaze da je uzeo Ferrari Enzo, 50% uplaceno je vec za njega,a ostatak kasnije tj poslje neki obuka...
Sad je meni tu nesto cudno,nisam prije cuo za to..
Pitam ga kakvi obuka,kaze pa idem na obuke i predavanje za Ferrari,jer nemogu da ga vozim bez toga,trebas kao poloziti za profi vozaca...I najmanje imati 3-5 auta koji su bili snazni..Sto je on imao..
Pa sad da li je neko upoznat sa tim obukama,kako i sta? Jer bas mi cudno to,cuj kazee on meni,kao da svako ko ima pare moze da uzme ferrari, to moze onaj samo koji je prije posjedovao dobra auta i nakon toga prosao obuku, cak mi rece da na jednom predavanju bio Schumacher.M..
Sad nemogu da docekam kad ce da dode da idem malo sa njim u ludu voznju..Prije je imao R8,S8,S6,TT..Sto sam sve isprobao sa njim :)

Jesi ti otvorio ovaj thread da se pofalis rodjakom ili te stvarno zanima :D :p

Zezam se,ja sam jednom davno negdje cuo nesto u fazonu da bi Enza uzeo moras prije toga imati u vlasnistvu F50,al to je garant neka patka bila.

Nego otkud da je uzeo Enza kad se ovaj vise ne proizvodi,zar te obuke i fazoni vrijede i kad polovno auto uzimas ?

Član
Ako je polovno uzimao, a nov nije mogao uzeti, onda sumnjam da moras proci neku obuku. Tu neko nekog ebe... :D

Član
black_devil je napisao(la):
Juce pricao sa rodjakom iz Njemacke,kaze da je uzeo Ferrari Enzo, 50% uplaceno je vec za njega,a ostatak kasnije tj poslje neki obuka...
Sad je meni tu nesto cudno,nisam prije cuo za to..
Pitam ga kakvi obuka,kaze pa idem na obuke i predavanje za Ferrari,jer nemogu da ga vozim bez toga,trebas kao poloziti za profi vozaca...I najmanje imati 3-5 auta koji su bili snazni..Sto je on imao..
Pa sad da li je neko upoznat sa tim obukama,kako i sta? Jer bas mi cudno to,cuj kazee on meni,kao da svako ko ima pare moze da uzme ferrari, to moze onaj samo koji je prije posjedovao dobra auta i nakon toga prosao obuku, cak mi rece da na jednom predavanju bio Schumacher.M..
Sad nemogu da docekam kad ce da dode da idem malo sa njim u ludu voznju..Prije je imao R8,S8,S6,TT..Sto sam sve isprobao sa njim :)

Ziva istina da moras na obuke ici:D Ne kupujes Golfa, nego Ferrari:icon_biggrin:

Član
Ne znam za obuke, ali istina je da ne moze svako uzet Ferrari-a, ako se ti obogatis preko noci na lutriji, i hoces da uzmes nekog, cisto sumnjam da ce dati tek tako ;)

ih drug sto se ti znas hvalit,hehehehe:lol: salim se,neka je sa srecom tom tvom rodji,kad je mogo uzet taku masinu nista mu ne fali i da ide na obuku,jer ipak su tu F1 geni u pitanju ;)

Član
Momce koliko znam enza ne kupujes u ferariju vec ti ga ponude a ako kupuje polovnog onda o kakvoj ti obuci pricas ?!?!
Ne zelim da budem hejter ali...

Član
Ides na obuke i dobijas Ferrari vozacku i ulazis u njihov klub neki vozaca a Enzu nemoze ni svak kupiti nema veze koliko love imao ,prije neg sto ga kupi mora posjedovati vec Ferrari ili da ga je vec posjedovao inace nista od Enze nema veze koliko love imas

Nije da se hvalim,jer ja nemam nis od toga jbg..Al me zanimalo,ili mi petlja ili sta...Tako mi on kaze jbg,pa me zanimalo,dolazi on ubrzo pa ako je istina ja vam uslikam auto..
A neki znaju o kojoj osobi pricam, Enesss sa foruma se uvjerio,kad je zazujo S8,i svako mu je auto odradeno od vrhunski Cunera..

Član
prazna prica, ferrari-a svako moze vozit, objasnite mi onda kako Gasi i ostala ekipa voze feraria? Iso na obuku? No shit.. Ne budite smjesni, to mozda kad se uzima novo auto u civilizovanim zemljama, kod nas to ne pali, odes u njemacku kupis auto i vozi, taman ce ti neki hendler rec ETO SORY NE BIH DA TI PRODAM AUTO OD 100 MILJA EURA, dodji sa uvjerenjem da si polozio obuku :D isto i lik sto vozi lamba u sarajevu, ko da je on ista polagao :D

MTR

Član
Sto neko rece , ne bi da budem hejter , daj boze da on njega kupi , al po posljednjem spisku trenutno u Evropi ima 22 Enza koji su slobodni za prodaju : U Njemackoj 6 komada !!! . Najjeftiniji je 825.000 EUR !!! Za njega ti ne treba nikakva obuka u Njemackoj , plati Full Kasko i boli te k* , ( na ovu cifru 5-7 % = od 45.000 EUR ) , to je jedino do kupca ako hoce radi sebe .

Mogo ti je rodjo kupit minimalno 8 komada R8 za te pare i otvorit rent-a-car :D:D:D

Nek mu je sa srecom i dao bog svima tolike pare

Član
Astra je napisao(la):
prazna prica, ferrari-a svako moze vozit, objasnite mi onda kako Gasi i ostala ekipa voze feraria? Iso na obuku? No shit.. Ne budite smjesni, to mozda kad se uzima novo auto u civilizovanim zemljama, kod nas to ne pali, odes u njemacku kupis auto i vozi, taman ce ti neki hendler rec ETO SORY NE BIH DA TI PRODAM AUTO OD 100 MILJA EURA, dodji sa uvjerenjem da si polozio obuku :D isto i lik sto vozi lamba u sarajevu, ko da je on ista polagao :D

Ovdje se govori o Ferrari Enzo a on je nesto posebno jer je limitaran

Član
Astra je napisao(la):

nije prazna prica... ne odnosi se to za svakog ferraria. znam da je za enza iz fabrike kad se kupovao uslov morao biti da je ta osoba vec ranije posjedovala odredjene ferrari modele, nakon toga ide ova obuka sto je gore spomenuta i onda kesh...

to znam jer sam gledao reportazu o tome. eh sad, gdje on kupuje i kako, to ne znam. ali vjerovatno da za polovnog ne treba ta obuka. medjutim, mozda postoji neki "fazon" oko servisa, npr da bi mogao na njihov ovlasteni servis vozit enza, moras imat to i to, ili nest slicno. ovo onako beze lupam, ali znam da se za novog moralo imati ono gore nabrojano...

lijep pozz i ugodna voznja rodjaku ;)

Deyo je napisao(la):
uco_opc je napisao(la):
Astra je napisao(la):

Ovdje se govori o Ferrari Enzo a on je nesto posebno jer je limitaran

"Generally, as with most cars, the only requirement is having the money to pay for one. However, in the case of the rarer models like the Enzo - Ferrari need to 'approve' you to own one.. This means submitting a resume (specifically listing all the cars you have owned) and meeting with Ferrari managers. If they are convinced you will be a fit owner - then they will accept you money and hand you the keys."

treba, ali kada kupujes od ferrarija. enzo se vise ne proizvodi, samim tim..sta njih briga kome ja dalje prodajem auto koje su mi oni prodali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.