Felge, pomoc HITNO!!!!

Felge, pomoc HITNO!!!!

Član
Ljudi postavio sam temu ovdje jer je off posjecen a meni treba brza pomoc.Eh Kupio sam felge original od SEATA i znam da je sve isto kao kod VW-a (raspon, cen. rupa itd.) pokusam ih postaviti na Golfa krenem zavrnuti sarafe i vidim tesko idu, moram ih malo kao nakosit da zavrnem i malo je falilo da zajebem navoj i na sarafu i u dobosu.Skinem felgu izmjerim, cent rupa ista, raspon 4x100 isti, ali primjetim da su rupe na felgama imale navoj i da je rupa skoro knap sa sarafom, nije kao kod originalnih gdje su rupe malo sire.Sta mi preporucujete da uradim???Kontao sam uzeti busilicu i prosiriti rupe malo kao na originalnoj felgi od Golfa je li to preporucljivo???

Član
_vwfan_ je napisao(la):
Ljudi postavio sam temu ovdje jer je off posjecen a meni treba brza pomoc.Eh Kupio sam felge original od SEATA i znam da je sve isto kao kod VW-a (raspon, cen. rupa itd.) pokusam ih postaviti na Golfa krenem zavrnuti sarafe i vidim tesko idu, moram ih malo kao nakosit da zavrnem i malo je falilo da zaj*em navoj i na sarafu i u dobosu.Skinem felgu izmjerim, cent rupa ista, raspon 4x100 isti, ali primjetim da su rupe na felgama imale navoj i da je rupa skoro knap sa sarafom, nije kao kod originalnih gdje su rupe malo sire.Sta mi preporucujete da uradim???Kontao sam uzeti busilicu i prosiriti rupe malo kao na originalnoj felgi od Golfa je li to preporucljivo???

da su moje ja bih tako uradio.. samo nemoj puno siriti...

Član
@Zela sad sam opet gledao nije navoj u rupama nego je neko kao i ja stavljao felgu pa se oslikao navoj od sarafa po povrsini samo, pa sam pomislio da je navoj.Tako da sarafi pasu ;)
@trizex evo trazim burgiju, nemam dovoljno debelu a ne smijem se usuditi tanjom, znaci isti raspon samo sto je rupa skoro knap sa sarfom ako me razumijete i samo taj 1 mm bio bi dovoljan.
@idosa
@mario tako cu i uraditi
PS: Kakve su gume nokian :icon_question::icon_question: pise da ih proizvodi Finska, valja li to ista, ne bih da zalijepim negdje :icon_rolleyes:

Član
uzmi turpiju pa rucno,vodi racuna da ces ih nekad prodavat pa nemoj napravit sranje koje nebi ni ti sam kupio;)

Član
nebi ja brusilicom to je kriticno sj*at ces ih neces ih moc prodati...
ja bi uzeo saraf s mal debljim navojem i uvrnes u svako nekoliko puta i prosirit ces je ono momacki;)

Član
slobodno ti uzmi busilicu i prosiri..jos ako imas stonu...jos bolje i tacnije...
ali ne mogu da vjerujem da je seatova felga sa takvom rupom...
koji je seat u pitanju...?
da nije neka starija tipa...?
jer je nekad bio 4x98?

Član
ljuboje je napisao(la):
slobodno ti uzmi busilicu i prosiri..jos ako imas stonu...jos bolje i tacnije...
ali ne mogu da vjerujem da je seatova felga sa takvom rupom...
koji je seat u pitanju...?
da nije neka starija tipa...?
jer je nekad bio 4x98?

Auu to nisam znao da je bio 4x98, ne znam koja je tipa, moguce je i to sto kazes.Samo mi ne ide u glavu kako je napravilo rupe da su knap:icon_rolleyes: znam da skoro svaka felga ima 2-3 mm lufta na rupama.
@ArminM tako ce i biti
@sreto mrdavo turpijom, valja 16 rupa dotjerat rucno
@Andel necu brusilicom nista hehe, mozda pokusam i to sto kazes