farbanje kocionih klijesta

farbanje kocionih klijesta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
u pitanju je auto passat 6 pa me zanima osim kocionih klijesta da li se moze ofarbati i jos jedan dio koji se vidi a ja nezz kako se to zove a to je disk al odozgo ili nesto za sto je pricvrscen disk znaci nije onaj dio diska gdje trljaju klijesta kad kocis a to je bas zahrdjalo i vidi se puno....gledao sam slike na google nije to isto kod svih auta tako da me neki mozda nece skontati al sutra cu slikati pa vam stavim slike a sad da vidim misljenje ...

a sad o kocionim klijestima: auto je crno pa sam htio to kao i vecina ofarbati u crveno al vremenom ce doci xenoni mozda od 8000 k koji bacaju na plavo tako da ce mi te dvije boje glupo izgledati... a da stavim plavo to jos nisam vidio...
smislio sam druge dvije zlatna ili srebrena sad vi recite koja je bolja???
i htio sam to kupiti u radnji gdje se prodaju boje i lakovi pa imaju oni boje za metal neke skuplje i koliko mi je dovoljno grama da kupim?

i kakav lak da kupim da posle toga prelakiram?

ima li potrebe da idem kod lakirera da on to sredi sa spricom ili da ja sa cetkom to sredim?
najvaznije mi je da to dugo traje i da fino izgleda....
pozz

Član
Mozes sam uraditi ako imas znanje da:

Skines klijesta komplet sa nosacem

Ocistis svu hrdju/prljavstinju/masnoce itd

Nakon farbanja postavis klijesta i ozracis hidrauliku

Ako nisi u stanju sve to odraditi onda se nemoj sa tim zajebavati jer kocnice su u pitanju!

Ako jesi i ako hoces da fino izgleda onda moras sve poskidati, razmontirati, izvaditi pakne itd

Prefarbati sa specijalnom farbom namjenjene za kociona klijesta jer ta farba mora moci izdrzati visoke temperature inace ce se oguliti i to je to

Plava boja nije losa, ima i fabrickih auta sa plavim klijestima poput Golf IV R32;)

Sambo je napisao(la):
Mozes sam uraditi ako imas znanje da:

Skines klijesta komplet sa nosacem

Ocistis svu hrdju/prljavstinju/masnoce itd

Nakon farbanja postavis klijesta i ozracis hidrauliku

Ako nisi u stanju sve to odraditi onda se nemoj sa tim zajebavati jer kocnice su u pitanju!

Ako jesi i ako hoces da fino izgleda onda moras sve poskidati, razmontirati, izvaditi pakne itd

Prefarbati sa specijalnom farbom namjenjene za kociona klijesta jer ta farba mora moci izdrzati visoke temperature inace ce se oguliti i to je to

Plava boja nije losa, ima i fabrickih auta sa plavim klijestima poput Golf IV R32;)

mislim da je i taj golf plave boje pa su plava klijesta...a ovaj auto je crne boje...al cucemo druge savjete pa cu se odluciti....a jel tesko naci tu boju koja moze izdrzati visoku temperaturu i imal ona neki naziv? znaci nemoze tu ona boja kojom se farba auto ona nije izdrziva na visoke temp.?

Član
uradi nesto na fazon ovog... http://www.m3post.com/forums/attachment.php?attachmentid=457729&stc=1&d=1290105247

Član
mogao si ti svoju limuzinu i predstaviti u garazi,pa bar da vidimo kako izgleda a ne ovako rekla kazala..... ;)

elvis_h je napisao(la):
mogao si ti svoju limuzinu i predstaviti u garazi,pa bar da vidimo kako izgleda a ne ovako rekla kazala..... ;)

nije problem...stavicu slike ovih dana...nisam imao vremena danas...a tek sam ga naslijedio od oca...

Član
Da se kvalitetno uradi treba puno para, skidanje čišćenje, farbanje vraćanje, još ako radi profesionalac onda to mora da košta i na kraju je uputnost isplativosti.

Po meni dovoljno je da i ti sam odradis, očistitš i ofarbas nista neskidas i trajat će ti bar 2-3g . Od boja crvena i plava, ostalo više ili manje vuče na selo.

Nisu to neka velika kliješta pa da vuku pogled, to je jedan sitni detalj koji fino izgleda, i to je to..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.