Far pitanje?

Far pitanje?

Član
Kako sam kupio Pug ovakav mi soferov far pa nikako da se nakanim da vidim. Jel se moze ovo ispolirat ili nesto uradit posto vidim da ima neka crta kao da je napuko al malo i ko radi u Blizini Doboja-Jelaha? Nov mi u Pezou zacijenili 420 KM a naso sam polovan na odpadu oko 80 km al nema nosaca plasticnog :icon_rolleyes:

Mutni far:
dsc02880.jpg

dsc02882.jpg

dsc02883.jpg

Zdrav far :D

dsc02881.jpg

Isti slucaj i ja imam ali kontra strane, polirao bio kao nov ali kratkog vijeka, jos covjek iz njemacke polirao tamo sto radi u nekoj firmi, sad je duplo gori, previse su ti rekli za far imas ih po 150 novih prema Piljusicima-Jelah kad ides Solo autodijelovi ja gledao nedavno nisam se odlucio, a ovi sa otpada su po 100 KM u bas extra stanju se nadju

Član
moze se to rijesit, ima 3m program za poliranje farova, ne treba ni masina nit koji djavo;)

Moze, ali nece kod 307 dugo da traje samo se ubrza proces oksidacije plastike, sad neznam imal kakva zastita da se to sprijeci ali meni je pola godine far izdrzao. Cak sam i otvarao ga pa radio i iznutra ali djabe skroz pozutio.

Član
jbg ja sam radio prije jace od godine jedne farove na 307ci, momak je prije nekoliko mjeseci prodao auto, a farovi su bili isti kao i kad sam ih ispolirao, nije vise imao problema. Fabricki preko fara dodje neka uv folija koja izgori, dok se ona ne osmirgla dzaba svo poliranje

ArminM je napisao(la):
jbg ja sam radio prije jace od godine jedne farove na 307ci, momak je prije nekoliko mjeseci prodao auto, a farovi su bili isti kao i kad sam ih ispolirao, nije vise imao problema. Fabricki preko fara dodje neka uv folija koja izgori, dok se ona ne osmirgla dzaba svo poliranje

Ni meni nije jasno nikako, uglavnom taj je problem jel to neka serija ili nesto nema mi logike nikako isti majstor radio oba fara jedan i dan danas kao nov a drugi je tako los kao maglenke u stari auta koliko se zuti. Jos su xenoni unutra negrije se far nikako skoro al eto taj problem

Član
ma mijenjacu ga na kraju kao i ima neka crta koda je malo napuko. Nervira me zaustavljaju me drotovi misle ne radi mi sijalica pa mi na kraju kazu sto ruzis auto steta je :lol: a i po noci slabija vidljivost. Hvala momci uglavnom ;)