Član
KAKO se bliže predsjednički izbori na društvenoj mreži Facebook se pojavila inicijativa za kandidaturu popularne pjevačice Severine. U desetak dana, koliko postoji, grupi "Severinu za predsjednicu" se pridružilo 1.500 članova koji smatraju kako je pjevačica sposobnija za predsjedničku fotelju od iskusnijih političara.
"U posljednje vrijeme, pjevačica i zabavljačica Severina Vučković profilira se kao prvorazredna politička figura, i to od onog najrjeđeg kova: kao javna osoba koja svojim popularnim istupima prokazuje bijedu politike i samovolju ostrašćenih silnika što se postavljaju nad narodom i svakim pojedincem u raljama vlasti", piše u objašnjenju.
"Na kraju trećeg čina dolazi Severina"
"Ne mogu zamisliti da bismo imali sukobe i prijepore sa susjedima kad bi nam Severina bila predsjednica. Ona bi svojim šarmom rješavala sve. Pametna mlada žena sjajnog izgleda riješila bi s vremenom sve što nas muči", neki su od razloga zašto bi se Seve trebala natjecati za prvu hrvatsku predsjednicu. Himna kampanje je obrada Severinine pjesme "Kad si sam", a glasi: "Kad si sam i znaš da bit će gore. Kad si sam, treba ti prijatelj. Kad si sam, a plače domovina. Na kraju trećeg čina dolazi Severina".
Dodatni razlozi koji idu u prilog Sevinoj kandidaturi su njezine izjave, posebno posljednje kritike Zakona o potpomognutoj oplodnji te činjenica kako joj ne bi bilo teško skupiti 10.000 potpisa.