ESP ASR NOT FUNCTIONA Problem znaci nekontam

ESP ASR NOT FUNCTIONA Problem znaci nekontam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam problem jedan naime na 30 ili 40 kmh na pezou 307 se upali lampica i gori sve dok se auto neugasi i poslije ponovnog paljenja desi se isto na istim brzinama :icon_rolleyes::icon_rolleyes: nekontam sta je moglo se pobrkati radio sam tj skidao volan nije mi radila sirena nju sam napravio ali onda mi se ovo desava :icon_rolleyes:

Član
Odi na diagnostiku i nek pregleda sta mu je nego da se ovako napamet lupa sta je jer si prckao po njemu... Moze biti puno toga...

prekinuo spulu na volanu..imas sezor polozaja volana i njemu si prekinu kontatak s procesorom...taj senzor,da nepametujem puno,ima vezu s ABSom i ESPom tako kad vozilo proklizuje na mokrom,gleda polozaj volana pa koci tockove pojedinacno da bi ispravio vozilo tj pomogao upravljanje...dali se upalila lampica AIRBAGga?

AldinShpura je napisao(la):
prekinuo spulu na volanu..imas sezor polozaja volana i njemu si prekinu kontatak s procesorom...taj senzor,da nepametujem puno,ima vezu s ABSom i ESPom tako kad vozilo proklizuje na mokrom,gleda polozaj volana pa koci tockove pojedinacno da bi ispravio vozilo tj pomogao upravljanje...dali se upalila lampica AIRBAGga?

to jest uradjeno volan je skidan i esp se aktivirao jer nije bilo vraceno kako treba na motanje se palio ali sad se upali na neku brzinu sutra cu na dijagnostiku pa da vidim

nije nista osim esp se upalilo mada su airbag iskljuceni cekam suvozacev da dodje novi

vjerovatno ga nisi vratio u isti polozaj...morat ces ga na dijagnostiku pa ponovo da mu se memorise ''nula'' tj da zapamti horizontalni polozaj..vjerovatno ces morati i na spuru :D

znaci da bi samo to trebao biti problem

hehe da jos nisam sta zajb...... a spuru planiram svakako dok gume uzmem zimske

Član
Ne znam kako je kod 307, al ako je kao kod Saxa, nemas memoriju nego taj senzor na volanu ima strelicu koju trebas fino poravnati kad vracas volan. Unutar senzora su namotaji zice i ako ga pogresno stavis a namotas volan puni u jednu stranu, polomis te "zice" unutra, onda moras mijenjat taj klinac...

ja nisam u sebe vidio strelicu za to a znam da se moze slomiti tj pokidati onaj flet namotani to sam pazio i ok je bilo je na motanju da se javljalo tj palilo ali kad sam centrirao taj krug ok je sve

Član
Kao sto kaze Aldin, moras podesiti senzor ugla volana svaki put kad skidas volan i ne vratis ga na svoje mesto. Na nekim autima cak i posle podesavanja (kodiranja) senzora ugla volana moras voziti auto nekih 10ak km dok se ne upari sa racunarom ABS-a.

pu znao sam da se tako zove ...ugao volana...valja nekada i teoriju uciti nije sve u praksi :lol: ...radio sam to vec,ja vozio drzao pravac 100m a kolega laptopom memorisao novi ugao upravljaca...prije toga podjelili anslag i to je to..ok da si rijesio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.