Dva pojacala ...

Dva pojacala ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako momci kako spojiti dva pojacala u jedno auto,tj.sta treba spojiti sta ne treba......mislim da je jednostavno pitanje da ne trebam jos objasnjavati ,,,,,...naime za dva woofera dva pojacala.....molim odgovore od experata

pa trebas spojiti sve isto kao kad spajas jedno, samo i drugom dovest sve to.. :icon_biggrin: za struju tj plus neku distribuciju tj razdjelnik a minus od oba na masu, uglavnom isto.. a neznam kakav ti je HU, tj koliko preouta ima.. ako ima jedan onda ti treba i Y cinc, al to jedino ako nemas na pojacalu cinc izlaze uz ulaze.. :icon_biggrin:

SoundLunatic je napisao(la):
pa trebas spojiti sve isto kao kad spajas jedno, samo i drugom dovest sve to.. :icon_biggrin: za struju tj plus neku distribuciju tj razdjelnik a minus od oba na masu, uglavnom isto.. a neznam kakav ti je HU, tj koliko preouta ima.. ako ima jedan onda ti treba i Y cinc, al to jedino ako nemas na pojacalu cinc izlaze uz ulaze.. :icon_biggrin:

HU ima dva izlaza za cinceve ali mislim da je drugi za changer,znaci sve isto kao i za drugo dupli kablovi a evo slika pojacala sa izlazima pa pogledaj

Prilozi

• BILD0607a.JPG
    BILD0607a.JPG
    74,3 KB · Pregleda: 12

IGY

Član
u input stavi cinceve sa HU i onda druge cinceve u output i u drgo pojacalo na input :D
samo jesui li ti ta dva woofera u istoj kutiji ili u odvojenim, ako su i istoj onda ce tesko biti ustimati da radi i jedan i drugi isto, ako su odvojene kutije samo rokaj :cool:

to su 4 kanalci, jesu oba ista?

jel wooferi imaju dvije zavojnice ili po jednu? ako imaju po jednu dodje ti isto stavio ti dva ili jedno pojacalo.. tj kad bridgas na 2 kanalca..

to su 4 kanalci, jesu oba ista?

jel wooferi imaju dvije zavojnice ili po jednu? ako imaju po jednu dodje ti isto stavio ti dva ili jedno pojacalo.. tj kad bridgas na 2 kanalca..

Fakat ne znam koliko zavojnica imam nisam toliko expert,u pitanju su sony 12...ovog tipa na slici...Jedna je kutija u pitanju ali su odvojene znaci u jednoj su oba ali fakticki dvoje kutije...malo ja to zakomplikova al et....trenutno mi i radi na ovom pojacalu sa slike na vec preodredjenom mjestu za 2 kanala i kao sto vidite na slici ovoj drugoj kako to ide taj bridge pa bil se to moglo kako napraviti da sva snaga ide na jedan woofer,eto momci koji znate pomagajte da malo ovo dovedem u red, jer ne razumijem se toliko da sad ja tu nesta kazem ovo ono zato sam i stavio pod savjet....i sta znaci ovo MODE na prvoj slici gore prije ovih MODE pa ispod 2-3-4 sta tu treba uzet....

Prilozi

• BILD0594a.JPG
    BILD0594a.JPG
    165,7 KB · Pregleda: 5
  • BILD0608a.JPG
    BILD0608a.JPG
    69,5 KB · Pregleda: 6
eto ispod konektora ti pise bridge + i - i tako spoji, nemas potrebe spajat dva pojacala jer te na kraju izadje isto, bolje taj drugi 4 kanalac spoji na zvucnike prednje i zadnje ako imas..

IGY

Član
eto ispod konektora ti pise bridge + i - i tako spoji, nemas potrebe spajat dva pojacala jer te na kraju izadje isto, bolje taj drugi 4 kanalac spoji na zvucnike prednje i zadnje ako imas..

upravo ovo
jer u biti "kanalci" se ne linkaju, mozda savjet ako bas zelis da iskoristis neki max iz tih woofera, prodaj ta dva pojacala ili mjenjaj za jedan monoblok i to ce biti pun pogodak

ili naravno da imas woofere sa duplim zavojnicama po 4 ohma, pa onda svaku zavojnicu na jedan bridge.. ;) tj onda mozes iskoristiti oba pojacala.

IGY je napisao(la):

upravo ovo
jer u biti "kanalci" se ne linkaju, mozda savjet ako bas zelis da iskoristis neki max iz tih woofera, prodaj ta dva pojacala ili mjenjaj za jedan monoblok i to ce biti pun pogodak
to je sve uredu sto kazete ali ja imam samo ovo pojacalo a drugo bi uzajmio od jarana koji ag ne koristi dzabe mu stoji tako da zamjena prodaja ne dolazi u obzir.Samo ono sto se moze maximum izvuci iz ovoga ili spajanjem i toga dodatnog pojacala koje nije 4 kanalno

Član
prodaj oba ta pojacala kao sdto ti i Igy vec napisa i kupi jedni kako treba mono blok il dvokabnalno neko,radit ce to i na tim pojacalima tvojim al al ne kako bi moglo.na svalom pojacalu ce ti ostat po dva izlaza ne iskoristena :icon_rolleyes:

adi187 je napisao(la):
prodaj oba ta pojacala kao sdto ti i Igy vec napisa i kupi jedni kako treba mono blok il dvokabnalno neko,radit ce to i na tim pojacalima tvojim al al ne kako bi moglo.na svalom pojacalu ce ti ostat po dva izlaza ne iskoristena :icon_rolleyes:

Kao sto reko zadnji post pogledaj nije moje drugo pojacalo mogu ga samo koristiti ne prodati??????Zato i trazim savjete da iskoristim max.od ovoga sto imam,ja da imam dva pojacala davno bi ja to prodo i kupio jedno il da imam pare da mijenjam....nemam....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.