DVA I PO MJESECA NAKON NESREĆE U BATVI: PODLEGAO PJEŠAK HUSEIN NIŠIĆ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pješak Husein Nišić (47) iz Tuzle, koji je 8.novembra oko 20 sati povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u naselju Batva, podlegao je juče ujutro na odjelu ortopedije UKC Tuzla , rečeno je u policiji.

Njega je vozilom golf 4 udario Edin Ahmetović (20) iz Tuzle.

tl-saobracajka-u-batvi-21.jpg

Uviđajem je konstatovano da je Nišića, zbog velike brzine automobila, nakon sudara nodbačen tridesetak metara dalje.

Istragu o ovoj nesreći vodi tužiteljica Mirsada Kalaba.

ps. malo je reci koliko mi je za ede koji je vozio auto jer momak je predobar i nikad nije vozio brzo ni divljao inace redzijev brat a koliko sam uspio saznat ovaj pjesak je bio registrovani i lijeceni alkoholicar i kad je unesrecen bio je pod dejstvom alkohola te je prelazio ulicu na sred raskrsnice... tako mi je zao svega :(

Početnik
e zato je zakon da stiti pjesake koji su ko ovce po ulici prelaze kako hoce i zakona za njih nema....nego ako ga udaris uvjek si kriv,stvarno neposteno,neposteno za vozace koji su "koliko toliko normalni",al odbacit pjesaka 30-tak metara neznam sta da kazem osim nadrljo je ako mu babo nije kakvi guzonja.

Član
@bravof: na ovom dijelu je ogranicenje 40, i nije dzaba...da je iso 40-50, ovaj bi covjek jos bio ziv...to sto je alkoholicar nema veze, covjek je...

Član
nema veze sto je alkoholicar al ima veze kad ti recimo upadne pred auto mrtav pijan a ti ne stignes ni kocnicu pritisnuti...

Član
jest, al ne vjerujem da je bas tako bilo...to sto znate vozaca, ne morate ga odma branit da nije nikako kriv...ocito je da nije bila mala brzina, cim je ovoliko odbacen, i cijela sajba razbijena...!

Član
niko ne brani ovdje,znam dosta slucajeva gdje su vozaci nahebali bezze,ono pijan covjek ispadne na cestu odnekle stvori se i zgazis ga i heban si...pa makar on bio umno poremecen,pijan,drogiran bilo sto...

Član
par puta sam imao slicne situacije i srecom bez posljedica tako da znam kakvo sranje prave pijanci i razni pjesaci u nocnim satima i znam da u puno slucajeva vozac nije kriv po nekoj logici ali po zakonu jest
prije 4 godine na badnjak ja sa ekipom u sred krivine za dlaku izbjegnem neke 2 bakice koje se secu nasred trake po gradskoj zaobilaznici i sutra ujutro me stara budi da mi je kolega pregazio jednu od njih mozda ni 2 minute nakon sta sam ih ja izbjegao jbg. momak kriv iako su bile nasred trake takav je zakon

Član
sve je to ok scaner, al opet, vidi samo auto...koja je mogla bit brzina u pitanju...i ja opet prvi put cujem da je alkoholicar...to jos nije sigurno...

Član
nije bitno sta je ko je..... da li je alkos beskucnik dusevni bolesnik to je COVJEK ljudsko bice.... i 30 metara da ga je odbacio..... ptice znaju koja je to bila brzina... i to pod batvom gdje povazdan ima i djece i staraca i prelazi se i izlijece se odozgo od batve... al eto...

Član
Ne do Bog nikome da nam se ovo desi, svi znamo stisnuti jace gas, uljetati , izljetati, ali ovih situacija se treba cuvati :(... covjek je umro nazalost, a momku zakon ne gine, zao mi ga je fakat ali je zakon takav.

Opet kazem svi stisnemo (prvi ja), ali letio je 30 metara nije bila mala brzina, uglavnom nek se zavrsi najbolje sta moze... valja zivjeti sa cinjenicom da je covjek mrtav

Ehh jako auto, sila udari u dupe pa stisni po gradu, pa kad zviznes onda covjek alkos i izletio pod auto...Ne daj Bože nikome, ali stvarno je pun grad nafuranih momaka koji stiscu gdje stignu i sve im smeta...Sve to treba natjerati da valja bukve da istjera silu iz sebe...Nije budala stavila 40 KM/h ogranicenje...Nemojte me pogresno shvatiti ali raja se posilila previse

Član
ma dajte ba to su novinari napuhali 30 metara letio cccc a sajba pukne i od kamencica... a sto se tice pijanaca, kod pijanih osoba je smanjena uracunljivost i oni se vode kao smanjeno uracunljive osobe i za takvo sto se drugacije manifestuje zakon... nije isto udariti trijesnog i pijanog covjeka isto kao sto nije isto voziti trijezan i pijan...

Početnik
Faya_M5 je napisao(la):
@bravof: na ovom dijelu je ogranicenje 40, i nije dzaba...da je iso 40-50, ovaj bi covjek jos bio ziv...to sto je alkoholicar nema veze, covjek je...

drug ne branim ni jednog ni drugog ni ti ih znam,samo iz licnog iskustva znam da su pojedini pjesaci kao ovce kad se puste ,secu se po cesti ko po svom dvoristu i ako im nedaj boze svirnes da se sklonu jos ti psuju,ne opravdavam to sto ga je udario ,ako covjek leti 30 m ipak je to prilicno velika brzina ako se uzme u obzir ogranicenje od 40,
a momak ako ima savjesti treba zivjet s cinjenicom da je nekom zivot oduzeo .mislim da gora kazna ne moze bit..

Faya_M5 je napisao(la):
jest, al ne vjerujem da je bas tako bilo...to sto znate vozaca, ne morate ga odma branit da nije nikako kriv...ocito je da nije bila mala brzina, cim je ovoliko odbacen, i cijela sajba razbijena...!

Nije samo do ovog vozača već jako puno njih koji na sličan način ispaštaju radi pješaka koji se baš kao ovce kreću po cesti i prelaze gdje im je volja!Ovo kako izgleda šajba takođe nije dovoljno mjerilo jer mogu reći samo da sam gledala situaciju kada je auto udarilo djevojku, izašla je iz trolejbusa i bez i da je pogledala krenula da prelazi cestu, u tom trenu je naišao stariji čovjek autom krećući se normalnom brzinom i i ispod ograničenja jer ipak je bio u pitanju takav dio grada gdje se i ne može brzo voziti, šajba je završila kao i ova, djevojka pala pred auto bez svijesti...da ne pišem dalje detalje, gadna scena za gledati uglavnom, ali zato su se odmah našli mnogi dušebrižnici koji su nisu ni vidjeli prizor kada se desio nego su jednostavno počeli napadati čovjeka koji je vozio i koji je i tako već sam počeo zapomagati i udarati sebe po glavi iako nije ni najmanje bio kriv za to što se desilo i jednostavno nije nikako mogao predvidjeti da će neko bezglavo istrčati pred auto!Malo nakon toga meni je pred auto izašla (predpostavljam) slijepa djevojčica, jer je tako barem djelovala, pošto i nakon što sam zakočila ona je opet krenula pred auto, dok je majka ili ko je već bila žena koja je bila sa njom nije napokon sklonila, a pustila ju je da pređe sama ulicu, (još uvijek ne kontam zašto) i da sam ne daj Bože malo brže vozila ko zna kako bi završilo, a razlog je samo što se dijete stvorilo na cesti iza krivine tako da ga nisam nikako prije mogla vidjeti.Ima takvih slučajeva još jako puno, a vjerujem da je i ovaj takav, ako ovi koji poznaju vozača kažu da je tako, jer ipak zašto braniti nekoga ko jeste kriv?Najlakše je uvijek okriviti vozača jer je ipak manje izložen opasnosti, a to što pješaci bezglavo prelaze cestu na mjestima gdje to nije predviđeno niko ne sankcioniše!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.