DUGO VERGLANJE

DUGO VERGLANJE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Prije nekoliko dana naidjem na jos jedan problem na mom kombiu(KIA CARNIVAL 2,9 CRDi, 2003.god.). Kada hocu da upalim, dugo vergla i kad je hladan i kad se zagrije. Zamjenio sam filtere zraka i goriva i jos uvijek je isto. Zna li neko sta je u pitanju, (ja se nadam da nije boš pumpa).

Član
Nisam, razmisljam o tome jer kad upali prede kao maca, ali ne vuce dobro. Vec sam u drugoj temi napisao da imam problema sa katalizatorom, tako da...

Član
samko je napisao(la):
Nisam, razmisljam o tome jer kad upali prede kao maca, ali ne vuce dobro. Vec sam u drugoj temi napisao da imam problema sa katalizatorom, tako da...

Imao sam sličan problem s golfom, duže vergla dok upali, neće da vuče, a kad šaltam u nižu, čujem ksssss iz auspuha, negdje začepljeno...

I ustvari polomilo se sve iz katalizatora i začepilo oba lonca...

Sad bolje ide, manje troši, pali super....

Početnik
samko je napisao(la):

pa grijaci sluze samo za plajenje,a dizlo kad sastavi oni vise nisu potrebni....a mozda ti nije bosch pumpa dobro nastimana,da je paljenje malo profulano za 1 zub...jesi to sta dirao

Član
Lija je napisao(la):
mozda nesto sto se zove GRIJACI..jesi njih mjenjaoo,

jel treba da se mjenjaju i kad nece da pali zagrijan???

Lija je napisao(la):
samko je napisao(la):

pa grijaci sluze samo za plajenje,a dizlo kad sastavi oni vise nisu potrebni....a mozda ti nije bosch pumpa dobro nastimana,da je paljenje malo profulano za 1 zub...jesi to sta dirao

Kad je pumpa pumpa lose nastimana i ne radi kako treba, a kad upali radi K'O BENZINAC

Član
taj auto je crdi sto ce reci da nema boschpumpe nego injektore,a to je najvjerovatnije problem kod tebe.

Član
pocni ti brato moj katalizatora,rijesi se smeca,ako ne bude to nista ne gubis,svakako ti nije potreban,ako ne bude to onda pogledaj ove injektore sto ti kolega kaze,ti nemas na tome bosh pumpe svakako;)

Početnik
prozor je napisao(la):
taj auto je crdi sto ce reci da nema boschpumpe nego injektore,a to je najvjerovatnije problem kod tebe.

nema bosch pumpe...ima samo sto nije bosch pumpa nego se zove COMON-RAIL pumpa,noviji sistem za ubrizgavanje goriva...veci pritisak i td...;)

Član
kod mene je bio slučaj ( na golf II 1.6 d )da se vraćalo gorivo natrag u rezervar (na crijvu kod filtera)) pa dok ne povuče ..vergla ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.