Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

DS 4 Crossback

Fele

Putovanja.ba
Administrator

PSA grupacija je prošlog meseca najavila da će (pored obnovljenog modela DS 4 i njegove nove Crossback verzije) na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu prikazati i misteriozni DS koncept automobil.


Detalji tada nisu saopšteni, a ispostavilo se da se radi o novoj koncept verziji DS 4 Crossbacka.


Najveća zanimljivost kod ovog koncepta je upotreba pravog granita na eksterijeru (na kracima točkova, retrovizorima i krovnim nosačima), uz najavu da DS Automobiles planira da ovu neobičnu opciju ponudi i na svojim budućim serijskim vozilima.


Takođe, DS 4 Crossback concept je dobio i specijalnu kožu u kabini za koju se u vesti kaže da je izuzetna mekana.

Standardni DS 4 Crossback je inače (pro)terenska varijanta modela DS4, sa povišenim klirensom (+ 30 mm), dodatnim zaštitnim elementima koju automobilu daju robusniji izgled, kao i sa većim alu točkovima.

U gami motora će biti benzinski PureTech motor sa 130 konja i 230 Nm (u paru sa šestostepenim manuelnim menjačem ima potrošnju goriva od 4,9 l/100 km), zatim 1,6 litarski četvorocilindraš THP sa 165KS i 240 Nm (sa šestostepenim automatikom troši 5,5 l/100 km), kao i BlueHDi 120, BlueHDi 150 i BlueHDi 180 dizelaši.