Drama na cesti Posušje - Imotski: Maloljetnik poginuo ,drugi u teškom stanju

Drama na cesti Posušje - Imotski: Maloljetnik poginuo ,drugi u teškom stanju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Noćas u 3:30 h PU Posušje zaprimila je prijavu da se na magistralnoj cesti M15 (Posušje – Imotski) dogodila prometna nezgoda, te da je na vozilu koje je sudjelovalo u nezgodi izbio požar. Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PU Posušje i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Posušje izišli su na lice mjesta, a o događaju je obaviješten i dežurni županijski tužitelj.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su vozilo u plamenu, prevrnuto na lijevi bok, u kome su se nalazile dvije osobe. Policijski službenici razbili su šiber na gorućem vozilu, te kroz taj otvor uspjeli izvući suvozača koji je kolima Hitne pomoći prevezen u SKB Mostar dok vozača, koji nije pokazivao znakove života, nije bilo moguće izvući iz vozila.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj Ljiljanko Naletilić i policijski službenici PU Posušje, a izvršenim očevidom utvrđeno je slijedeće: Motornim vozilom marke "Daimler Chrysler CLS 500", BH registarskih oznaka, koje se kretalo u smjeru Imotskog, upravljao je maloljetni Josip Lončar (17) iz Posušja, a s njim u vozilu nalazio se mlađi maloljetnik (nepunih šesnaest godina) iz Posušja.

Prilikom izlaska iz desnog zavoja zbog prevelike brzine vozač je izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je vozilo sletjelo s ceste, prevrnulo se, te je na istom izbio požar. Vozač je na licu mjesta podlegao od zadobivenih ozljeda, a suvozač je zadobio teške i po život opasne ozljede, te je hospitaliziran u SKB Mostar.

Policijski službenici poduzet će potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je maloljetnik upravljao motornim vozilom, kao i u cilju utvrđivanja odgovornosti osobe koja je maloljetniku omogućila upravljanje motornim vozilom, te sankcioniranja iste, navode iz MUP-a ŽZH.
NesrecaPosusje_velika.jpg

NesrecaPosusje_velika2.jpg

NesrecaPosusje_velika3.jpg

Bljesak.info

Početnik
jbg zalosno je ovo....al eto oni nikako nisu trebali bit na cesti:icon_cry: ali eto i ja sam ovakve gluposti radio samo sam imao vise srece od njih..ali zalosnoo je ovo...:icon_cry::icon_cry:

Član
daj mozda roditelji nisu krivi djeca su mozda ukrala kljuceve dok su starci spavali... ja sam prije isto tako znao mami maznut kljuceve navece se vozat sa 16-17 godina... mladost ludost hvala bogu dragom da nikad nisam cirkus napraivo...

zao mi je djece... ovom nek je laka crna zemlja a drugom nek je bog na pomoci da prezivi...

Član
Kasno je sada ikoga kriviti.Kao da roditeljima sada nije žao zbog svega.Do kraja života će se gristi i neće nikada biti isti.Mislim da nije potrebno da se ikoga razapinje na oglasne ploče

Član
sve sto mogu reci je da je jos jedan zivot ugasen,ne treba sad nagadjat sta se desilo i kako,momka vise nema,mislim da ovo treba biti velika opomena za sve,za roditelje,djecu,policiju,sve redom
R.I.P:icon_sad:

Član
Strasno, ali ovo je najvise do odgoja, imati "hrabrosti" pa uzeti kljuceve i vozati/divljati u gluho doba noci, bez vozacke...

Član
Auto sa vise od 300 KS je opasnost i za nekog ko mnogo vise razmislja od 17-godisnjaka.

Sto kazete vjerovatno je uzeo auto, mozda i popio sta, a i da nije, lako je sa tim pretjerat...

MTR

Član
steta mladog zivota , al ovo je ono o cemu ja stalno pricam , ne pomaze tu ni cijeli sleper elektronike u autu kad imas praznu glavu za volanom i 370 masnih KS pod gasom , steta i zalosno za porodice i jednog i drugog .

sreca pa nije nikog drugog pokupio , znam ovu dionicu , nije za igranja

BHT Ovisnik

velika sreca sto moji roditelji nisu imucniji pa nisam vozao jako auto,davno bih poginuo,inace cijelo ljeto sam ovako vozao dok roditelji misle da sam 100m od kuce,kad je malo falilo da poginemo dosao sam pameti

al daimler chrysler? to ne kontam...valjda mercedes...a ajde sam pao, sam se ubio...nije ga niko natjero garant...a nisu roditelji uvijek krivi ba...a vi svi po kliseu vise pisete kako vam je zao ovo ono, a da vas jedan vakav idiot pokupi da ti ubije zenu, djecu, *ebo bi mu mater i da vidim sto bi onda ikom bilo zao...

Član
To je bila donedavno korporacija Daimler Chrysler, garant je neko to i u saobracajnu upisao i to je to.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.