dog tags / gdje kupiti

dog tags / gdje kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
e ovako...kad se o svacemu pise i trazi na foumu...mozda neko zna i meni odgovoriti gdje kupiti dog tags..koja zlatara u sarajevu i okolini radi te lancice i privjeske...pitao na dosta mjesta...pola ih i ne zna sta je to :icon_eek:
evo na sta mislim
http://www.childlessbychoiceproject.com/images/dog_tags__small__9e4w.jpg

ako ko zna ;)

Član
lako je izgravirati...al ovakav lancic i oblik privjeska...ja nigdje nisam nasao..i gdje sam pitao da se napravi ovako..kaze nema od toga nista :icon_question:

IGY

Član
jel bas mora srebro biti
imas na carsiji slicnih ako ne i istih privjesaka oko 10 km kostaju
i sad pise ti na njima
ime
prezime
godine
mjesto
takve sam bar ja vidio ljetos negdje kad sam nesto gledao
i u BBI centru dole gdje ima one bizuterije ima isto slicnih stvari

Član
ako si uletio u zlataru i pitao ''imatel' dog tags'' vjerovatno zbog toga nisi uspio naći :D

ima, itekako ima u zlatarama na čaršiji samo bi ti najradije preporučio da ovu sliku isprintaš, možda i još par sličnih jer stari zlatari nisu dalje od ''ok'' sa engleskim, i kad bi tražio ''identifier'' bilo bi zabune :D

znači isprintaj sliku il više njih a ako ne onda traži popularne ''pločice'' i pitaj za urezivanje texta/slova (graviranje) i brzo ćeš doći do rješenja problema :D

''pločice'' (ne srebrne naravno) se prodaju i po bizuterijskim radnjama, i po pijacama i razno-raznim kioscima :D

ako hoćeš srebrne onda ih traži isključivo u zlatarama mada i u zlatarama mislim da drže one od nehrđajućeg čelika il koji je već materijal tako da ti je to nije probl.naći :D

lijep pozdrav :D

Član
eto dobio si odgovor za plocice , pa ako nadjes dobro i jest , a ovaj lanac ovakav mozes nac u nekoj vodoinstalaterskoj radnji , kod mene isti ovakav drzi onaj cep za kadu :icon_biggrin: (malo sale :D nemoj se naljutit )

Član
Ako sretnes nekog americkog vojnika, rokni ga i samo promjeni plocicu! Najjednostavnije a jos original! :lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.