Dobio batine jer je prigovarao supruzi

Dobio batine jer je prigovarao supruzi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
thumbnail.php

Balkan je dobio prvu sigurnu kuću za muškarce žrtve porodičnog nasilja.

Kuća je otvorena u Ćupriji u Srbiji i za tri sedmice dobila je dva stanara - penzionera i farmaceuta, koji su pobjegli od nasilnih supruga.

Iskoristile pijanstvo

U BiH također ima muževa žrtava, potvrđeno nam je jučer u nekoliko nevladinih organizacija.

Iz Fondacije lokalne demokratije i njihove sigurne kuće u Sarajevu kažu da su od 2004. do kraja jula ove godine putem broja telefona 222-000 primili 5.092 poziva, od čega je 60 posto prijava nasilja u porodici.

- Prema našim statistikama, mjesečno jedan ili dva poziva dobijemo od muškaraca koji su bili izloženi nasilju svojih supruga ili nevjenčanih partnerica. Zvali su zbog savjeta, iznoseći razočarenje što ne postoje institucije kojima se mogu obratiti za pomoć. Obično su bili pretučeni u momentima pijanstva, što su žene koristile, te su ih gađale nekim predmetima ili pretukle - kaže menadžerica Sigurne kuće u Sarajevu Amra Muslić.

Na kraju razvod

Ona misli da otvaranje sigurne kuće za muškarce u BiH nije naodmet, ali smatra da je našem društvu neophodna ustanova za psihosocijalni tretman nasilnika.

Mara Radovanović iz bijeljinskog Udruženja "Lara" kaže da su im se obično javljali muškarci čije su supruge mentalno oboljele.

Od Udruženja "Žene sa Une" u periodu od tri i po godine pomoć su zatražila dva muškarca, kaže predsjednica ovog udruženja Hatidža Pečenković.

- Jednog su pretukle supruga i dvije kćerke. On je penzioner, a ranije je bio vojno lice. Tvrdio je da je pretučen jer je supruzi prigovarao da ne zna posaditi luk. Ona je radila i u bašti i na pijaci, odnosno hranila je porodicu. Drugi muškarac zaista je bio izložen fizičkom nasilju svoje supruge. Ona ga je redovno tukla, a mi ga nismo imali gdje smjestiti. Na kraju su se razveli - priča Pečenković.

Tabu tema

- Nama su se javljale Sarajlije i najvažnije im je bilo da ih neko sasluša. U svim slučajevima ostajali su anonimni, tako da mislim da zbog patrijarhalnog društva ne bi željeli ući u sigurnu kuću. To je kod nas još tabu tema - kaže Amra Muslić.

Početnik
haha, koja tema... ne znam za vas, ali mene bi bio blam da prijavim devojku ili u buducnosti suprugu.. pre bih skocio sam 8 sprata :D:lol::lol:

Član
svakakvi budala danas..kad bi mene namarsiala zenska..uzeo bi pistolj i u glavu sebe ..odma.. :lol::lol:

Početnik
tibor987 je napisao(la):
Sto blam...recimo zena ti trenira kick box pa te premlati sto nisi usiso kucu... :lol:

hehe, zato treniras i ti pa mozes da se barem branis kad vec ne smes (gde na zenu ruku podici) da napadas :D:lol::lol::lol:

Početnik
0g1 je napisao(la):
Taaky je napisao(la):
svakakvi budala danas..kad bi mene namarsiala zenska..uzeo bi pistolj i u glavu sebe ..odma.. :lol::lol:

ii kaki danas zena ima samaraju se samo tako :D

znam ja, treniro do pre par meseca dok ne odoh u CG, 10-15% riba na treninzima.. kako zvekecu nogama, sunce ti *****, da si ono video odusevio bi se :icon_smile::D

Član
flash_back je napisao(la):
0g1 je napisao(la):
Taaky je napisao(la):

ii kaki danas zena ima samaraju se samo tako :D

znam ja, treniro do pre par meseca dok ne odoh u CG, 10-15% riba na treninzima.. kako zvekecu nogama, sunce ti *****, da si ono video odusevio bi se :icon_smile::D

haha zavisi da je mene udarala nebi se odusevio hahah

Početnik
haha :cool: pa brate zato ko sto sam reko, i ti treniras pa kad vec ne smes da udaris barem mozes nekako da se odbrais, ako nista drugo :D:cool:

Član
Kenjajte vi koliko hocete, imam prijateljicu i jednu poznanicu treniraju kick box od malena, znam sta pricam...nisu me prebile jos, ali i ne izazivam vraga :lol::lol::lol:

Član
flash_back je napisao(la):
tibor987 je napisao(la):
Sto blam...recimo zena ti trenira kick box pa te premlati sto nisi usiso kucu... :lol:

hehe, zato treniras i ti pa mozes da se barem branis kad vec ne smes (gde na zenu ruku podici) da napadas :D:lol::lol::lol:

ne ruku, grijeh je, samo nogom i tupim predmetom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.