DIY go kart

DIY go kart

Ae pomoc jedna, ja i drug se nalozili da pravimo sebi jedan, malo sam gledao po netu sta, kako, al u biti pojma neam nista :D

Nekom je s foruma sigurno ideja pala na pamet i siguran sam da je neko takav i napravio jedan, pa aj koji savjet o pravljenju sasije, koje cijevi koristiti, znam da ne smiju biti ni previse krute ni previse fleksibilne, o motoru - neka jeftina solucija, drug konta iz motorke jer ima jednu na raspolaganju, al mi to zvuci pre pre preslabo, radije iz nekog motocikla, kojeg, sta ... ajde ko zna bilo sta o ovome neka napise ;)

Član
ma taj iz kosilice je slab sigurno, bolje pokusajte naci neki skrsen skuter s 2t motorom i mirni sto jaci to bolji, samo izbjegajite ove kineze, moze neka gillera piagio i sl
a za sasiju ti nebi znao reci i meni je slicno padalo na um ali mi se neda

Legend
ja bi se opredjelio za tomosovu masinu :)

http://www.youtube.com/watch?v=omV855nq5kU&feature=related

Član
s1ck je napisao(la):
ma taj iz kosilice je slab sigurno, bolje pokusajte naci neki skrsen skuter s 2t motorom i mirni sto jaci to bolji, samo izbjegajite ove kineze, moze neka gillera piagio i sl
a za sasiju ti nebi znao reci i meni je slicno padalo na um ali mi se neda

samo meni je ideja bila da uzmem komplet sa zadnjim tockom i sa svim da stavim pozadi jedan tocak jer vec sve ima i prenos i kocnice itd itd i samo sastaviti sasiju i naprijed volan i dva tocka

Administrator
mislim da sam ja imao negdje semu kako se pravi...
ako nadjem postavim...
mada cak mislim da je neko jednom na forum postavljao...

Član
Nikad to nisam pravio ... al znam jednog clana ovog foruma koji rastura u tome ...

obrati se clanu KORA ... iz SM ... il nazovi ga na telefon pa nek ti da neku pametnu ..

On drzi kartinge i medju boljima su tokarima u BIH ... a zanat su naucili od oca koji je bio jedan od boljih u JUGOSLAVIJI ... ( ima i brata ) ...

cini mi se da ovi koriste motore od kosilice ... jacine 5.5 kW

Hvala svima, Dario odlican link ;)

To mi je i trebalo, kontakt nekog ko se bas bavi tim i jedan ovako odlican sajt, kolko sam dosad vidio ima bas sve sto treba znat oko same sasije, upravljackog sklopa i kocnica. O motoru nema nista, al nema veze ;)

Član
za motor je lahko.. svi smo gledali crtice kremenko pa i ti budi kreativan, heheh
sala naravno :)

Ma zelju imamo i volju, samo pare nas koce, ne bi toliko ni one bile problem da ja nemam Hondu, a on Golfa koji isisase zadnju marku iz dzepa :D

Član
ev drug samo za tebe ;)

http://s295.hotfile.com/get/afc1ad7ff1d12078eb5a9022253e763a9a7b3b72/4de36dfc/1/00d8561eefe20c01/8f836e/3064240/Kartingas.rar

Član
Onda moja greska :D

Ti se zalis nesto na finansije.. pa treba ti samo brusilica, par sipki zavariti i to je to.
Kao donora iskoristi svoju hondu (sjeci sve do poda i gas :D )

Daj mi ti svog tdi-a da manje trosi :p

I mi smo kontali o sasiji da je tako, par sipki zavarit i cao, al je aman sasija i njezin prednji kraj najzajebaniji dio za napravit, sve ostalo je pisofkejk ;)