Diskovi i felge

Diskovi i felge

Gdje u Sarajevu nabaviti kvalitetne diskove (moraju biti pocincani i izbuseni) i celicare 15" ili 16" 5x100?:icon_question:

Evo ovo su pocincani diskovi:

ebc_21_sm.jpg

Ovo su zlatni, a postoje i bijeli koji dolaze fabricki na autima od srednje klase na vise.
Znaci hocu da su pocincani da sto manje hrdjaju, a auto je Ibiza 6L.

Član
neznam stvarno kakve veze ima hrdjanje, prvo na onom djelu koje je tebi bitan nikad nece zahrdjat, a ako se uhvati hrdje na obodu diska i to nista ne znaci,jedino ako nisu estetski problemi u pitanju.. a i mislim da koje kod da uzmes, neke poznatije marke da neces imat takvih problema...

Grga je napisao(la):
neznam stvarno kakve veze ima hrdjanje, prvo na onom djelu koje je tebi bitan nikad nece zahrdjat, a ako se uhvati hrdje na obodu diska i to nista ne znaci,jedino ako nisu estetski problemi u pitanju.. a i mislim da koje kod da uzmes, neke poznatije marke da neces imat takvih problema...

Naravno da je vazna estetikana.:cool:
Znaci pitam ako neko zna koja firma se bavi prodajom takvih diskova u SA da mi kaze...

Član
caraudio obrati se kolegi sa foruma MUHA on ima EBC diskove ali da su pocinčani :) smjesna izjava ali da su od nehrdjajuceg materijala to je druga priča :)
evo recimo imaš ''pocinčani'' disk dakle to bi onda po tebi bio disk presvucen slojem cinka i sta nakon par kočenja cinka nema i ostane obični disk :)

bmwscaner je napisao(la):
caraudio obrati se kolegi sa foruma MUHA on ima EBC diskove ali da su pocinčani :) smjesna izjava ali da su od nehrdjajuceg materijala to je druga priča :)
evo recimo imaš ''pocinčani'' disk dakle to bi onda po tebi bio disk presvucen slojem cinka i sta nakon par kočenja cinka nema i ostane obični disk :)

Tacno tako. Cink stiti dijelove diska koji nisu u dodiru sa plocicama.

"Unichrome Zinc Plated High Performance Disk Brakes
zinc plated to help prevent rust on upswept surface."- :cool: citat sa prve stranice na koju sam naisao

Član
e to je druga prica ti si pitao za cinkovanane diskove pa sam skuzio da mislis da je cijeli disk cinkovan :)