Dim pri voznji na benzin, a na plin nista...

Dim pri voznji na benzin, a na plin nista...

Član
Pri voznji na benzin(zustrijoj) u zadnje vreme ume da mi se pojavi velika kolicina dima, danas se nesto i culo iz motora kao da su zvecali ventili ali samo na sekund i izasla je ogromna kolicina dima koji smrdi na paljevinu, pri voznji na plin do 7000rpm nema ni trunke dima, u cemu bi mogao biti problem?

Član
Dobro, i ja sam razmisljao o tome, ali mi nije jasno kako na plinu do 7000rpm nema ni traga ni glasa dimu...

Član
Dim je bele boje, gust je i smrdi na paljevinu... Trosi zavisno od voznje 500-700 ml na 1000km, motor je petak i rekli su mi da je to normalno za njega.

Član
Hm po toj potrosnji ja bi rekao da na glavi gubi i ne znam bas da li je normalno, ormalno je na 3000 da uzme litar, mislim na ove jace benzinjare!
Malo me buni da ti na plinu ne pokazuje dim a na benzu pojavljuje!???
Da su lose dizne benzina bacao bi cr dim zbog povecane smjese, a bjel je ulje i smrdi ko tvor!
Vidi ti to malo ponovo na plinu i uradi ono sto sam ti nekada prije govorio, uz brdo forsiranje i niz brdo ga leraj pa kada se spustis daj mu pun gas ako zabugija glava 100%

Član
Probao drug, na plin koliko god forsiram nista, negde oko 7000rpm izbaci malo crnog dima isao drug iza mene, inace ga ja u retrovizoru nisam video...Veoma cudno, mora da ima neke veze sa diznama kad samo na benzinu dimi.

Član
O bas me zakopka pravo, da ti nije ko dvotaktola nasuo u rezervoar!:lol:
Hm, benzin ima jacu eksploziju samim tim se vise ugrije kompresioni prostor sto je mozda veca mogucnot curenja ulja kroz gumice!
Ja filozofije moje :cool:, ne zna stvarno sam zbunjen cudno:icon_rolleyes:
Idi kakom dobrom majstoru pa nam reci sta je bilo!

Član
Ima neke logike u tvojoj prici, e sad videcemo, istekla mi reg.pa ce stajati malo, kad registrujem svakako cu posetiti majstora.

Član
Gumice ventila. I sam imam sličan "problem". Poslije potezanja me prati bijela zavjesa smrdljivog dima:D