Daljinsko zakljucavanje,ponovo

Daljinsko zakljucavanje,ponovo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Sta mislite koje su boje od zmigavaca,od neki dan ne radi mi lijeva strana,znaci odkljucaje,zakljucaje,hauba otvaranje sve uredu,ali samo desna strana zmigavaca radi,gledao sam sve su zice uredu,takodje sam otvarao kuciste,sve prelemio ponovo,nije ni to toga
7d7c545d.jpg

Član
najcesce su narandzaste zice od zmigavaca stavi dvije diode i napravi racvu da se racva na dvije strane i eto ti zmigavca na dvije strane

Član
ovdje je nebitno koje je auto,bitno je koja je baza,isti ti je alarmni sistem kao kod mene,sad se nesto ne sjecam koja je zica,al i ja mislim da je narandzasta,ove zelene su ti da se pali jedna strana,na zmigavce mislim,da se pali ona strana na kojoj su otvorena vrata,to dok jos nije zakljucano auto,zuta je sirena,znaci ostane ti jos narandzasta,a evo emir ti je rekao kako ces napravit da ti se pali na obje strane,moras uradit to s diodama,moras napraviti racvu,i spojiti to,ja sam spajao na prekidac od 4 zmigavca,nasao sam na njemu koje su stopice od zmigavaca,i spojio sam,i sve radi ko podmazano;)

Član
ovo je cini mi se samo daljinsko zakljucavanje,ako se ne varam, ne i alarm,stariji model.Ovaj veci utikac uopste ne gledaj,na njemu su pinovi za centralnu,narandzasta i roze se zajedno vezu na plus,crna i bijela zajedno na masu,a zelena i lila su otkljucavanje i zakljucavanje.Znaci zuta je za zmigacve 100%,ali je moras povezati preko dioda ili 2 releja,tako da mozes spojiti obadvije strane.

Član
nisam ja dobro razumio pitanje. ;)
ovo je modul samo za dalj. zaklj.
zuta ti je od zmigavaca. ako je radilo, onda vec imas racvu ne toj zutoj zici i vjerovatno ti je pregorila jedna od dioda. zamijeni je i rijesio si problem.

Član
emirEX_sa je napisao(la):
najcesce su narandzaste zice od zmigavaca stavi dvije diode i napravi racvu da se racva na dvije strane i eto ti zmigavca na dvije strane

samo da se nedesi poslije kad upali jednu stranu zmigavaca poslije ce goreti sve 4 nego to moze relej da rijesi kao sto je emir samo napravis racvu ali nemoj bez releja.

Član
nesobrzi je napisao(la):
emirEX_sa je napisao(la):

samo da se nedesi poslije kad upali jednu stranu zmigavaca poslije ce goreti sve 4 nego to moze relej da rijesi kao sto je emir samo napravis racvu ali nemoj bez releja.

sto ce mu relej, kd relej vec ima u modulu, samo diode trebaju.
al, vidite da covjek kaze da mu je radilo, znaci da je vec spojeno kako treba.
sigurno je pregorila jedna od dioda u racvi i zato jedna strana radi, a druga ne.

Član
dobro mtopic kaze,ne treba mu relej,on postoji u bazi,vjerovatno je jedna od tih dioda,treba to pogledat

Član
Relej vec ima,ali mislim da je on od haube,znaci otvaranje,slika 1. jer kada spojim dvije zice otvori se hauba

Ove zice su spojene na plus,dvije crne i bijela na minus
Ako prebrojimo dodje da je 7 zica iskoristeno za (plus ,minus)
3 slobodne,siva ,bijela,i ljubicasta
d732bd1a.jpg

34fd0668.jpg

Član
evo ti sema pa pogledaj na semi,da si siguran gdje sta ide
http://img64.imageshack.us/img64/3627/13f2b0e813be7fcc5f747d0.jpg

Član
Nemrin je napisao(la):
Relej vec ima,ali mislim da je on od haube,znaci otvaranje,slika 1. jer kada spojim dvije zice otvori se hauba

Ove zice su spojene na plus,dvije crne i bijela na minus
Ako prebrojimo dodje da je 7 zica iskoristeno za (plus ,minus)
3 slobodne,siva ,bijela,i ljubicasta
d732bd1a.jpg

34fd0668.jpg

Relej je za otvaranje gepeka (haube) 100%, za drugo nista i ne treba ...

Samo prati zutu zicu i mora na njoj biti razgranavanje sa jedne na dvije zice ... e tu gdje se granaju razmotaj izolirku, naces diode, jedna od njih je krepala sigurno, zamijeni je, ali pazi da je okrenes isto kako je bila, jer ti opet nece raditi, ima oznaku na sebi u vidu bijelog prstena, taj prsten treba da je na strani koja ide prema zmigavcima

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.