dacia senderos stepway benzin ili dizel

dacia senderos stepway benzin ili dizel

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Fap

Član
Ovako treba mi mala pomoc imam namjeru da kupim stepway-a i nemogu da se odlucim benzin ili dizel vase preporuke i misljenja radi primam ^^ ;)

Član
ma uzmi dizela...
bas sam juce imao jednu raspravu na tu temu, iskreno, vise volim benzince ali ce ti ovaj motor trositi skoro duplo vise od 1,5 dci koji je dokazani stedljivac. Upravo ovakav automobil najbolje sluzi svrsi kada je mali potrosac...

Svako auto uz redovno odrzavanje prevalit ce milion kilometara bez problema..Zavisi koliko vozis i kako vozis..Danasnji dizeli su zaista ekonomicni, mala je razlika u cijenu kada kupujes, isplati se kasnije..Ako vozis mnogo kilometara, onda uzmi benzinca ugradi plin (ne gubis garanciju ako ces nastaviti odrzavati u ovlastenom, vec sam provjerio) i vozi se k'o cojk, za dzaba :D

Fap

Član
ma konto sam ubacit plin a razlika u km dizlo 19k a benzinjara 17k znam da obje varijante su dobre ali koja je bolje u dizla je bolji obrtni momenat sta vi predlazete ?

Ma iskreno i ne osjeti se pretjerana razlika dizel VS benzin, jer je to danas prilicno izjednaceno..Zavisi kakav stil voznje imas..Ako vozis "agresivno" kupi si benzin, a ako ti je potrosnja bitna kupis dizela i to je to..

Član
kod nas po gradu 60 % taxi vozila su dacie, vjeruj da do sad nisam sjeo ni u jednu da je bila dizel...:) sve su benzinci na plin zako da znam da su pouzdani sto za dizela ne mogu reci jer nisam upucen...:)

eh sad sta ti volis, kakav stil voznje i sve to, to je tvoj izbor... ako ganjas Nm i ekonomicnost onda dizel, mada danasnji motorri su meni isti, danas su i dizeli brzi kao benzinci...:) ono sto ja volim kod benzinca je onaj zvuk pri visokim obrtajima...:)

lrg_article_9663-img_0.jpg

;););)

Član
kupi sta polovno :icon_biggrin:

nije bas da ce svako auto preci 10^6 ako se redovno odrzava... neki dan covjek kupi novu insigniju, za 2 dana crkla klima komplet... :D

mislim da je bolje da trazi nesto npr. 2008 godiste, za 18K se ima izbora drama...;)

Samo novo auto je dobro..Sve sto je koristeno je polovno..U Renaultu je produzena garancija i imat ces 5 godina garancije, da zivis rahat...Kad prodje 5 godina, opet kupi sta novo i cao :D Poznajem momka koji vozi Clia 1,5 dCi vec 5 godina bez problema, ali redovno sipa aditiv uz sipanje goriva..A opet znam momaka kojima su crkavale pumpe i sl.

Član
Lija je napisao(la):
VR6Boki je napisao(la):
Taj 1.5 dCi je fina masinica...

ali ima i svojih mana ;)

Kojih mana ima ??
vidim znas?
podjeli s nama???

Ja imam i Logan 1.4 MPI 2006g.
i imam Stepway 1.6 16v star par mjeseci....

oba motora su se pokazala na zavidnom nivou,

Kvarova bas nikakvih nisam imao ,prije svega redovito servisiranje i miran si sa bilo kojim autom..

Sto se tice Dizel il benzin .... Neznam...kod mene svako auto je bilo benzin uvjek,sto se tice potrosnje nije astronomska da se izdrzati :D

benzin je 16.000KM a dizlo +1-2K

Administrator
kao sto golf tz kaze u tuzli je vecina taxija dacia...
skoro je bio clanak da je tuzlanski taxista presao sa dacijom 500 000 + kilometara prvih 100000 vozio na benzin, a ostale km na plin... samo redovno odrzavanje i moze preci koliko hoces...

BHT Ovisnik
ovo je auto izvrsno sto se tice kvarljivosti i sl.,rodica ima obicni 1.4,cesto vozam,stvarno mala i potrosnja,solidno ide,moj izbor bi bio benzin i onda + plin ,dok je u prijatelja duster sa 1.5 dci 85ks isto jako fin motor,jako mal potrosac,solidno ide,sto god izaberes neces pogrijesiti,samo cim kupis ako mozes odmah naruci presvlake jer su im sicevi osjetljivi i pazi na plastike unutra i rucice,lakse se gule,osim toga auto po meni nema nikakvih mana (a i ovo je nezamjetno)

Fap

Član
hvala svima na komentarima danas idem kod bunje da vidim sta mi nudi pa se mozda i dogovorim ;);)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.