Alive je napisao(la):Za jezero dakle mirna voda. Dvoumim se uzeti gumeni camac sa motorom ili gliser sa vanbrodskim motorom. Ima par finih glisera na piku, a cijena i camca i glisera (starijih) je tu negdje...
E sada gledam ZA i PROTIV....
Zanima me stabilnost na vodi glisera...na gumenom camcu sam se vozio par puta i mozes komotno stajati kada ide pravo, kada skreces isto tako ne naginje se puno. Za gliser ne znam...
Potrosnja goriva...vjerovatno na strai gumenjaka jer je laksi ali me sada zanima koliko recimo trosi gumenjak a koliko gliser sa istim motorm
Eto ako moze pomoc...
GOLF TZ je napisao(la):ja volim gumenjake jer idu za nepovjerovati... vozio sam veliki gumenjak, plasticno dno za 8 osoba i motor na njemu od 130 KS (u Neumu )... ma ide ludilo... sve zavisi sta ti hoces... gumenjak ti je ekonomicniji, lakse ga je prenositi... ma sve je lakse s njim... najbitnije je da je brz da mozes zakaciti skije ili one velike slaufove... opet s druge strane imas i ove "tvrde" glisere... puno ljepsi, sigurniji, brzi itd, opet sve zavisi od motora... ali ako budes kupovao i gliser uzmi vanbrodski motor...
i koliki ti je limit sa novcem?? ako smijem pitati