Da vidimo kakvi ste sa NAUTIKOM... camci, gliseri, brodovi...

Da vidimo kakvi ste sa NAUTIKOM... camci, gliseri, brodovi...

Član
Da vidimo bavi li se iko ovim :) Ja planiram ako Bog da slijedece ljeto uzeti sebi neki camac i nesto pa eto da vidim vasa iskustva, preporuke, posjedujete li vi neki camac, koji motor itd... ;)

Član
Eh, ima nas, samo malo sa slabijom opremom, ali se i to ubraja.
Gumeni čamac sa drvenim podom, ubio se za ribarenja na jezeru, i pogoni ga tomos motor sa 4 ks (ja mislim), a trošo k'o da ima 44

Nisam baš expert u tom polju, ali eto znam osnovno. Nekad ga uzmem pa malo po jezeru se vozam , malo pecam i tako provedem dan

Član
Za jezero dakle mirna voda. Dvoumim se uzeti gumeni camac sa motorom ili gliser sa vanbrodskim motorom. Ima par finih glisera na piku, a cijena i camca i glisera (starijih) je tu negdje...
E sada gledam ZA i PROTIV....

Zanima me stabilnost na vodi glisera...na gumenom camcu sam se vozio par puta i mozes komotno stajati kada ide pravo, kada skreces isto tako ne naginje se puno. Za gliser ne znam...

Potrosnja goriva...vjerovatno na strai gumenjaka jer je laksi ali me sada zanima koliko recimo trosi gumenjak a koliko gliser sa istim motorm

Eto ako moze pomoc... ;)

Član
imam nekakav gumenjak... stari kupio ove godine... jos ga nisam vidio... ono fazoni volan, plasticno dno i motor od 50 KS :D

Član
Alive je napisao(la):
Za jezero dakle mirna voda. Dvoumim se uzeti gumeni camac sa motorom ili gliser sa vanbrodskim motorom. Ima par finih glisera na piku, a cijena i camca i glisera (starijih) je tu negdje...
E sada gledam ZA i PROTIV....

Zanima me stabilnost na vodi glisera...na gumenom camcu sam se vozio par puta i mozes komotno stajati kada ide pravo, kada skreces isto tako ne naginje se puno. Za gliser ne znam...

Potrosnja goriva...vjerovatno na strai gumenjaka jer je laksi ali me sada zanima koliko recimo trosi gumenjak a koliko gliser sa istim motorm

Eto ako moze pomoc... ;)

ja volim gumenjake jer idu za nepovjerovati... vozio sam veliki gumenjak, plasticno dno za 8 osoba i motor na njemu od 130 KS (u Neumu )... ma ide ludilo... :D sve zavisi sta ti hoces... gumenjak ti je ekonomicniji, lakse ga je prenositi... ma sve je lakse s njim... :D najbitnije je da je brz da mozes zakaciti skije ili one velike slaufove... :D opet s druge strane imas i ove "tvrde" glisere... :D puno ljepsi, sigurniji, brzi itd, opet sve zavisi od motora... ali ako budes kupovao i gliser uzmi vanbrodski motor... ;)

i koliki ti je limit sa novcem?? ako smijem pitati :cool:

Član
Ne bih nesto puno davao jer mi je to prvi camac, treba malo nauciti a opet zelio bih nesto kvalitetnije da mi ne stvara probleme te nosi krpi, te popravljaj motor. Recimo nekih 2500 EUR-a maximalno. Gledao sam na piku ima par finih glisera zapao mi je za oko jedan ELAN. Cijena starijih i gumenjaka i glisera sa motorom je tu negdje... Kaze mi covjek za ovaj Elan sto sam gledao znaci gliser sa chrysler motorom od 35 KS da mu po satu trosi 5-6 litara??? Meni to nekako malo djeluje ili...?

Član
vjeruj za potrosnju pojma nemam... niti sam ikad sipao, samo vozim... :) ugl. ima mi jaran(ustvari prodao ga je) gliser sa brodskim motorom od 180 KS i kaze da mu trosi 30-40 litara.... ;) ali je gliser bio pravo veliki, sa kabinom za spavanje... mislim da je uredu da ocekujes potrosnju od 10-tak litara...

al sto se mene tice, momak si.. najbolji izbor JET SKI (kostaju oko 5000-6000 milja na piku, naravno ima i skupljih)... jedino ako volis pecati to je druga stvar... ;)

Član
Ma Jet Ski je dobra stvar ali vise bih volio imati tako nesto za opustanje, malo raja fazoni, ribolov... Mislim da je potrosnja tako negdje oko 10-12 sto mi je ok. Vidjet cemo jos, uglavnom ako uzmem sta biti ce slike :)

Član
a ovaj.. meni se cini da nije los.. barem po tim tvojim kriterijima..
http://www.pik.ba/artikal/1104680/gliser-rocco-i-evinrude-30hp/

GOLF TZ je napisao(la):
ja volim gumenjake jer idu za nepovjerovati... vozio sam veliki gumenjak, plasticno dno za 8 osoba i motor na njemu od 130 KS (u Neumu )... ma ide ludilo... :D sve zavisi sta ti hoces... gumenjak ti je ekonomicniji, lakse ga je prenositi... ma sve je lakse s njim... :D najbitnije je da je brz da mozes zakaciti skije ili one velike slaufove... :D opet s druge strane imas i ove "tvrde" glisere... :D puno ljepsi, sigurniji, brzi itd, opet sve zavisi od motora... ali ako budes kupovao i gliser uzmi vanbrodski motor... ;)

i koliki ti je limit sa novcem?? ako smijem pitati :cool:

:D:D:D

Morao sam...hihihi......

Ako si za ribolov onda samo gliser,s njega mozes lijepo zabaciti i ne ljulja toliko....nista gumeni camci,i nista ispod 4m duzine...

MTR

Član
eno ti u Visokom fabrika camaca , ja bio nedavno , narucis i oni prave .

inace sam ljubitelj Sunseekera od 45 fita , sta cu bar sam skroman :D

Moj savjet ti je da gledaš dužinu od 4.5m,( stabilnost a posebno komfor, a motor najmanje 50ks, jer ako bude s tobom još 2-3 čovjeka teško će izglisirati, a slabiji motor je uvijek pod većim opterećenjem.

Honda motori su jedni od najboljih ja bi prvo tražio tu marku.