Da li Philips radi XENON opremu???

Da li Philips radi XENON opremu???

Inace znam da ne rade, ali da li je iko upoznat da li su poceli raditi????

Naime, nasao sam na piku sijalice philipsove sa 24mjeseca garancije :icon_rolleyes:

Ima li iko upoznat sa doticnim o cemu se radi....

http://www.pik.ba/artikal/551194/h7-xenon-sijalice-philips-novo-na-trzistu/#sta=detaljno

http://www.philipsxenon.com/

http://www.lighting.philips.com/ca_en/automotive/consumer_products/xenon.php?main=ca_en_automotive&parent=79912999330&id=ca_en_automotive&lang=en

Mada ne bih vjerovao tome na piku ;)

vidis da je neka firma u pitanju na PIKu, cuj garancija 24mj.... ali opet ti ga isto dodje ove obicne sijalice 25km/kom drze po god, ove 50km/kom drze po dvije (ugrubo receno) :lol::lol::lol:

Član
najbolje poslati mail philipsu i pitati :icon_smile:
isto je bilo cini mi se i za bosch...

Član
Najbolje sijalice na svijetu su vec odavno PHILIPS D2S tako da odgovor je: da pravi sijalice odavno, odavno.

Član
clan sa foruma allroad iz travnika je kupovao philips xenon. Cini mi se da je jednu platio 110km,nisam siguran. Postar mu je donio,ta cijena je bila sa postarinom, a poslije njega i clan dinozzo je iste kupio za svoju Jettu. Ako se oni jave u ovu temu oni ce bolje reci tacno sta i kako. Ja sam siguran da su philips u pitanju kod obojice. Eto ako je pomoglo

Član
E sad se postavlja pitanje da li xenon radi philips ako philips radi xenon ili je obrnuto :D:D:D

Salim se malo ali zar je problem provjeriti ????????????????

Evo klikni ovo recimo: Philips

Ili vidi ovo:

DSCN3961.JPG

ma oki jasno, nisam se puno ganjao znam da je bilo na nasem trzistu onih kineza pa priljepe bosh, philiphs i slicno, pa sam zato postavio da reko opet nije kakav supljak, ali opet daju garanciju 2g, takodje u specifikaciji stoji da sijalice nemaju warm-up time, sto znaci cim upalis svijetli punom snagom :icon_rolleyes: ili sta.......

Član
Philips xenon je najbolji i ako ima 2g garanciju slobodno uzmi i ne razmisljaj ni o cemu.
Sta god da se desi vratis, to je ljepota garancije, ne razmisljas valja li ako ti neko da garanciju na 2 godine znaci da je on sam siguran da to valja.

Član
Moguce je da filips pravi sijalice za fabricka xenon svjetla D2s itd ali da pravi sijalice za nadogradnju h1, h7 itd cisto sumnjam..

Član
vecina tih jacih proizvodaca radi uglavnom orginal ksenon sijalice one d2s,... ove h7 i ostalo, jok... to su kinezi, sa philips, bosch naljepnicom... jeste fazon napraviti nalju staviti na balaste, kutiju...
znam slucaj, da ne idem detaljno, za te kao "brand name"( philips isto bili, ali kinez ustvari sa philips naljom i kutijom) h7, h4, ksenone, garancija duplo veca nego za kineza, ali duplo skuplji... ali covjeku se opet isplatilo, jer ih on nabavi po cijeni daleko ispod 100km, a proda za mnogo vise... a pola ih ne rikne ni za dvije godine, a i ono sto rikne, zamijeni, jer je on opet tu dobar....

Član
edo_16v je napisao(la):
Moguce je da filips pravi sijalice za fabricka xenon svjetla D2s itd ali da pravi sijalice za nadogradnju h1, h7 itd cisto sumnjam..

Nije moguce nego sigurno je tako imaju D1S, D2S, D1R, D2R, D3S, D4R i D4S.

Razlike su dal ima igniter na sebi i za koje je auto i malo u izgledu ali lice sve jedna na drugu.

Ili evo link sa cijenama ne znam gdje ali eto da uporedite :

Philips xenon bulbs