d

d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
novi projekat je za 402 m,klasa 9 , pravimo špica bmw e21,motor 3.5 bi turbo plus nitro,imamo već motor, 2 turbine od lančije,uljni kiler,intercoler od e46,prenos od alpine kontraš mijenjač,kardan i diferencijal,

treba nam blow of ventil,i cijevi za intercol.i silikonska crijeva,17 slik gume:123::icon_smile:

Legend
opet neki furac :icon_question:
9sec @ 402 bi zahtijevalo doooooooooooooooosta novca,ulaganja znanja, i detaljnosti u projektu..

pa bih te zamolio da nam malo konkretizujes stvari i koja slika nebi losa bila ;)

Član
Gledam i ja,cilja se na klasu 9 pa mi nije jasno,ako nije furanje daćeš nam više info i propratiti ih slikama...

Član
ako se ne varam,u predstavljanju je rekao da ima kockicu,cini mi se 335i...tako da ima dobru osnovu:icon_rolleyes:

Član
imamo spica e21 koji je maksimalno olakšan,stavljen samo rol bar i sic,sve zajedno nebi trebalo težit,preko 800kila,+ vozač 80kil
za prenos snage na podlogu imamo idalni alpinin kontraš mjenjač,kardan,i diferencijal od alpine,koji mogu izdržat,snagu preko 1300ks,tu sam u prednosti za razliku od kolega,koji imaju solidnu konjsku snagu al nemaju riješenje za prenos,
motor je 3500 sa naručenim kovanim klipovima i klipnjačama, stavljena britva glave 3milimetra radi spuštanja kompresije, koji bi trebali izdržat 1100ks,stavit će mo od lančije dvije turbine,bost 1.3,planiramo izvuć oko 700ks,uz nitro kit bušit direktno za svaki cilindar još 200ks,preradit će mo rasplinjač,stavit m3 dva leptira,gorivo stavljena jača pumpa,skinut visko,stavljen zamajac od četvrtaka m3,koji je lakši,regulator goriva sa 1.3 dignut na 3.1,skinuta blokada, preplavljen usis sa fi 10 na fi12,svjeće ngk,sa pozlaćenim krajevima kablova,radi boljeg provoda,stavljen uljni filter,intercoler od e46,imamo felge 15,15,treba nam slik,auspuh izvučen sa grane kroz blatobran,:icon_smile:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.