Curi permant...ali gdje?

Curi permant...ali gdje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

xrx

Član
Prije nekih mjesec danas sam stavljao permant u auto...prije bila voda. Nakon 2-3 dana slucajno gledam rezervoar prije malo duzeg puta i vidim da je potpuno prazan. I nadjem gdje curi, majstor zamjeni crijevo i sve super.

Nakon par dana provjerim opet, i opet prazan. Ali ovaj put nista se ne vidi. Majstor takodje nista ne vidi i predlaze mi abro prah. Kako mi se ne stavlja svasta da ide kroz motor, trazim normalno rijesenje.

Znaci nema majoneze na cepu rezervoara, cep od motora je malo zuckast iako sam mijenjao ulje zajedno sa permantom. Ali auto uglavnom vozim na kratkim relacijama pa kontam da nije kondez... Ulje se ne dize a ode mi za sedam dana i do litar tecnosti i to ne stalno. Tako da mogu skoro sigurno reci da ne mijesa ulje i tecnost...
Dva-tri dana ne ode ni kapi i onda ode pola rezervoara i to ne u toku rada auta nego nakon sto prenoci, ali ispod auta ni kapi nema. Pregledao ispod nogu, takodje nema nista...
I da... kad prenoci, tecnost u rezervoaru postane zuckasta (permant je G12 - crveni)...ali vjerujem da je to mulj (nije prociscen sistem prije sipanja permanta)

Ima li neko rijesenje za ovo? Dodje mi da rastavim sve i svako crijevo pregledam. Vise mi permanta trosi nego goriva :)

Legend
i ja sam imao isti problem posle sipanja permanta umjesto vode, dospem i provjeravam svaki dan normalno i posle par dana odjednom fali, onda sam kupio neku tecnost, kazu da je ona bolja od praha, i nasuo pola bocice i sad za sad je sve ok, provjericu ti sutra kako se ta tecnost zove ;)

xrx

Član
LSD je napisao(la):
koje auto je u pitanju?

astra g 1.7 dti (poznata da mijesa ulje i tecnost)

stefan je napisao(la):
i ja sam imao isti problem posle sipanja permanta umjesto vode, dospem i provjeravam svaki dan normalno i posle par dana odjednom fali, onda sam kupio neku tecnost, kazu da je ona bolja od praha, i nasuo pola bocice i sad za sad je sve ok, provjericu ti sutra kako se ta tecnost zove ;)

Znam da prah uglavnom unisti mali hladnjak pa zato nisam...ako nisi imao slicnih posljedica onda cu morat i ja probat

xrx

Član
stefan je napisao(la):
meni je sad ok valjda ce tako i ostati :) sutra cu ti tacno napisati koja je tecnost ;)

Hajd ziv bio, dosadilo mi otvarat haubu prije svakog paljenja a i za permant sam do sad dao barem 50 km :icon_evil:

Član
Meni se dešavalo slično na golfu maglila stakla unutra kad grijanje upalim, i gubio permant ali ne u toj mjeri i zamjenili mi neke gumice na malom hladnjaku i sad je ok...

xrx

Član
Evo pokazala se tecnost konacno, vodena pumpa je u pitanju. Vjerovatno je jedno vrijeme bacala na motor pa je isparavalo, a sad (kako sve vise pusta) se pokazalo i ispod nje.
moze lock

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.