Citroen DS3

Citroen DS3

Putovanja.ba
Administrator
105343-citroen%20ds3%202.jpg

Jedan od trenutno najprodavanijih Citroenovih modela, DS3, već je u pripremnoj fazi za svog naslednika, koji bi trebalo da stigne 2016. godine. Kao što se sa rendera može primetiti, novi DS3 bi trebao da inkorporira brojne dizajnerske elemente viđene na konceptu Wild Rubis, koji je debitovao u aprilu ove godine, na Salonu automobila u Šangaju.

Platforma koju će koristiti novi DS3 predstavlja unapređenu osnovu na kojoj se trenutno nalazi aktuelna verzija, a najveći napredak načinjen je na polju smanjenja mase. Kada je reč o motorizaciji, očekuje se da i DS3, kao i Peugeot 208, ponudi trocilindarski 1,2-litarski PureTech benzinac, koji oslobađa 90 KS, ali i manje od 100 g/km CO2. Takođe se planira i turbo verzija, koja bi podigla snagu na oko 120 KS.

Od snažnijih motora, najavljen je 1,6 THP sa oko 160 “konja”, a dizel gamu će činiti 1,6-litarski HDi motori od 95 i 120 KS. Pri tome, najavljuje se da će dizeli ujedno emitovati i manje od 100 g/km CO2, što će ih činiti jednim od najinteresantnijih jedinica u zemljama EU. U planu je takođe i sportska “Racing” verzija...

citroen%20ds3%2022.jpg

Nova generacija DS3 u prodaji bi trebala da se nađe tokom 2016. godine, što znači da zvanično predstavljanje možemo očekivati već 2015. godine u martu, na Salonu automobila u Ženevi, a najkasnije krajem godine, u septembru, kada se održava Auto-salon u Frankfurtu. Početna cena trebala bi da bude oko 15.000 evra u zemljama EU.

Član
Sadasnji modeli su mi extra, probao sam i 3 i 4 i stvarno su vrhunska auta, vjerujem da ce i nasljednici bit vrh, ovaj koncept extra izgleda

Član
Ja kontao vec predstavljen, pa reko gdje su uranili, jer i ovaj sadasnji izgleda super i tako svjeze.

Ne treba se zaletati kad se tako dobro prodaje...