Čišćenje auto stakla

Čišćenje auto stakla

Član
Pozdrav
:dobro


S cime je najbolj ocistiti stakla u autu i sa unutrasnje i takoder vanjske strane,da ne ostanu neke fleke i mrlje ?
Koristio sam razne cistace i blic za stakla samo jos nisam i gledao sam skoro sonaxov cistac stakala plava boca ima kao i neki nano efekat da li je neko to koristio kako se cini?
 
Samo gledaj da ne uzmes neku prljavu krpu kad brises prozore.
A sa cime, nije tako bitno, najjeftini sprej za prozore je ok.
 
ja ne mogu sofersajbu bas da ocistim spolja, imaju neke flekice od vode koje su ostale, trebalo bi nesto kao glina za stakla, ako ko zna gdje ima.. .
 
Nemoras nista posebno kupovat, uzmes malo politure i malo sampona i to je to. Pogledaj samo par min u ovom videu.
A ja puno stvari rijesim sa zeninim powermixom. Flasa za sprejanje, pola ocat (kvasina) pola deterdzent za sudje. Skida masti, kamenac, prljsvtine itd.
 
Pa nije baš da je preporučljivo takve supstance koristiti za pranje, prije svega to će prije ili kasnije doći u dodir sa lakom, plastikom, kožom ili bilo čime drugim, a deterdžent za suđe i nećeš baš na najbolji način skinuti i postoji mogućnost da će ostati tzv muzge na laku nakon što kiša ili pranje snese minimalan sloj deterdženta na lak, teško ga je isprati.

Za stakla je dobro koristiti Sonax Extreme čistač stakla, savim mali nanos je dovoljan da dobiješ savršen rezultat (ako misliš samo na čišćenje stakla), savjet je da koristiš dvije krpe s tim da nikad ne nanosiš proizvod direktno na staklo, odnosno šajbu/prozor, prskanje izvrši na krpu a zatim sa njom prebriši površinu, a kasnije je posuši sa čistom i ne nakvašenom krpom, ja lično koristim krpu za staklo WorkStuff a zatim osušim sa Sonaxovom i rezultat je jako dobar, prije svega od ovog sredstva šajba ne magli previše dosta dobro odbija kišu, čak manje i rosi ili sam ja to sebi umislio tako.

:D:D:D
 
Top