Cijene održavanja

Cijene održavanja

Član
Interesuje me koliko košta održavanje auta iz premium d segmenta, znači audi,merc,bmw, ako neko ima neki info....ono mali, veliki servisi i kako to već ide kod tih marki...za vozila ne starija od 5g, ovi zadnji modeli....

Član
Evo ja da kazem da je za C klasu W204 mali servis u ovlastenom cca 650KM u svojoj reziji taj servis izlazi oko 230KM sa istim uljem i filtrom koji ugradjuje i servis

Super Moderator
Zlaja, ti si klasa nize, cuj c klasa klasa nize :D
a zavisi drug koje auto.. u audi 3.0 tdi ide 8 litara ulja, u 2.7 tdi isto toliko znaci imas u tim autima ulja oko 200KM pa plus ostalo

Član
U biti koji je model skuplji za održavati ako uzmemo da je slična snaga? to valjda diktira cijenu servisa.... od gore navedenih marki.....? ja znam da to dosta ide dole ako se ide u neovlaštene, ali eto ovlašteni su kao neka referenca za računanje...
Šta me interesuje koliko je skupo to sutra održavati, pod predpostavkom da je primjerak ok i da idu samo reg i servisi...

Član
Ovlašteni servisi su po bosni 0 , imam par prijatelja koji rade po nipex-u i u cosmos comercu , od njih čujem sve najgore. ja vam iskreno preporučujem obiđite ih , jer naši ovlašteni servisi imaju smao IMENA ništa više..

baš danas sam se zadesio u đug autu ( ovlašteni mercedes benz servis ) bio sam tu ima neko driga osiguranje pio kafu cekao da ova zavrsi kad dolazi musterija na recepciju. trađi čovjek podizač stakla čini mi se za mercedesa a klasu, djevojka sa recepcije uze podatke i kaze javit cemo vam telefonom koliko košta dio. ok. ode čovjek, dolazi sad neki valjda radnik, jer bio je u odijelu i bio je prvljar, tam vam, zovi kađe prvo ove s koridora vidi imal podizač i ode on svojim poslom ....

i de sad jel treba tu doći i platit mali servis 500 KM skuplje nego u običnoj radionici koja ima dizalicu .

Član
Veliki servis za Opel Astru G 1.7DTI 2001 godina, 1084KM. A zupcasti samo da ga kupis bez ugradnje 400KM. Smijesno ili zalosno?

Član
Ja imam preporuku za jedan servis, a to je Huso Maglaj, covjek je ovlasteni i vrhunski radi. Ja od ove godine audija vozim njemu i problema nemam, ljudi stvarno dobro rade. otisao sam dole po preporuci druga koji vozi Bmw 330 2008, i audi a5 3.0, svo vrijeme dole odrzava auta, uredno mu vode servisnu knjigu i sve 5. Eto otisao sam malo.od teme, ali pisali ste o servisima :)
Eto roman je rekao za ulje kod 3.0 i 2.7 motora, diskovi i pakne dodju oko 400km, to je otprilike ono sto sam ja mijenjao, doduse zamijenio sam i jedan kolektor zraka na jednoj od glava, on je bio 100€

Član
svi ovi što prodaju dijelove po radnjama kupuju na arizoni/ koridoru i prodaju za skuplje... a sve isto sranje :) sajla ručne u motorexu 35KM, na koridoru ista ta 17...