black_devil je napisao(la):ja mislim da se to sad neplaca po nekom novom zakonu,ali valja provjeriti..
ja ti mogu provjeriti to sa kolegama sa granice..ako ti se ne zuri..
lijep pozz
Da zaboravih napomenuti da vazi samo za proizvode proizvedene u EU..Al cat kao sto netko rece, jedno po jedno i neces imat problema...lov2xlr8 je napisao(la):da ali lcd vjerovatno nije produkt zemalja eu,proizveden je negdje na drugom mjestu i podlijeze carini
Ne znam za tvog kolegu, ja sam provezao kompletan Destkop Pc preko granice i nitko mi ni a nije rekao,pitali su me imal sta za carine, na sto sam od NE...On ce "ok hvala, ugodan dan" i cao misko...I znam xxx raje koja skoro svaki tjedan nesh preveze preko granice (mislise na elektroniku naravno)...lov2xlr8 je napisao(la):kako nece imati problema?
ako ima lcd koji kosta 1000 2000 eura...
kod mene jaranu naplatili na prelazu brcko carinu za sony ericcson t700 koji kosta 160 eura nov...
i telefon jeste bio nov nije bio u kutiji,nego izvadjen iz kutije a kutija isto u autu i ova nasla kutiju i daj telefon gdje je nako vako nije ih htjela pustit i morali platiti 80 maraka carine...
Da rizik postoji,al sam nesto optimistican i kad bi te uvatio moglo bi se srediti...Ipak ne svercas kokain i slicno...U svakom slucaju, ako ne zeli riskirati uvijek su tu vozaci busova koji imaju xxx nacina da prevare carinike... :icon_exclaim:lov2xlr8 je napisao(la):naravno,mozes ti prevesti,i ja prevezem dosta stvari preko granice,ali to sve podlijeze carini isto tako taj polovan pc i sve ostalo.ali naravno ako mu kazes da nemas nista i on ne prerovi auto onda si super,ali ako kazes da nemas i on odluci da malo pogleda i nadje nesto,eh onda ako si naletio na pravog,platices kaznu prvo pa onda carinu