Carina - ostale stvari

Carina - ostale stvari

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zanima me, kako je sa carinom kad uvozim neku rabljenu tehnicku stvar (npr. PC, LCD) ili dio namjestaja? Zna li mozda tko?

ja mislim da se to sad neplaca po nekom novom zakonu,ali valja provjeriti..
ja ti mogu provjeriti to sa kolegama sa granice..ako ti se ne zuri..

lijep pozz

Član
black_devil je napisao(la):
ja mislim da se to sad neplaca po nekom novom zakonu,ali valja provjeriti..
ja ti mogu provjeriti to sa kolegama sa granice..ako ti se ne zuri..

lijep pozz

to bi bilo odlicno devil.. ne zuri mi se, do kraja feb/marta imam vremena

Član
Koliko sam informiran ukinula se carina na onih 11.000 proizvoda medju njima se nalazi te tvoje 3 stvari....Eh sad ne znam ako su polovne i slicno kako ide, al vjerujem da bi racun gdje je kupljeno rijesio stvar...

ok javim ti ja...al po mom nekom znanju iz skole da je ukinuta..pa sad..
ma kad sad zavrsim skolu da mi se utrpati na granicu..ja bi vam svee gledao kroz prste za drustvo sa foruma..:lol:

Član
da ali lcd vjerovatno nije produkt zemalja eu,proizveden je negdje na drugom mjestu i podlijeze carini :)

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
da ali lcd vjerovatno nije produkt zemalja eu,proizveden je negdje na drugom mjestu i podlijeze carini :)
Da zaboravih napomenuti da vazi samo za proizvode proizvedene u EU..Al cat kao sto netko rece, jedno po jedno i neces imat problema...

Član
kako nece imati problema?
ako ima lcd koji kosta 1000 2000 eura...
kod mene jaranu naplatili na prelazu brcko carinu za sony ericcson t700 koji kosta 160 eura nov...
i telefon jeste bio nov nije bio u kutiji,nego izvadjen iz kutije a kutija isto u autu i ova nasla kutiju i daj telefon gdje je nako vako nije ih htjela pustit i morali platiti 80 maraka carine...

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
kako nece imati problema?
ako ima lcd koji kosta 1000 2000 eura...
kod mene jaranu naplatili na prelazu brcko carinu za sony ericcson t700 koji kosta 160 eura nov...
i telefon jeste bio nov nije bio u kutiji,nego izvadjen iz kutije a kutija isto u autu i ova nasla kutiju i daj telefon gdje je nako vako nije ih htjela pustit i morali platiti 80 maraka carine...
Ne znam za tvog kolegu, ja sam provezao kompletan Destkop Pc preko granice i nitko mi ni a nije rekao,pitali su me imal sta za carine, na sto sam od NE...On ce "ok hvala, ugodan dan" i cao misko...I znam xxx raje koja skoro svaki tjedan nesh preveze preko granice (mislise na elektroniku naravno)...
@Cat
Ako poznas nekog sofera iz BiH da vozi neku turu tam-vam, ponudi mu na kavu nesto da ti on to prosverca....

Član
naravno,mozes ti prevesti,i ja prevezem dosta stvari preko granice,ali to sve podlijeze carini isto tako taj polovan pc i sve ostalo.ali naravno ako mu kazes da nemas nista i on ne prerovi auto onda si super,ali ako kazes da nemas i on odluci da malo pogleda i nadje nesto,eh onda ako si naletio na pravog,platices kaznu prvo pa onda carinu :)

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
naravno,mozes ti prevesti,i ja prevezem dosta stvari preko granice,ali to sve podlijeze carini isto tako taj polovan pc i sve ostalo.ali naravno ako mu kazes da nemas nista i on ne prerovi auto onda si super,ali ako kazes da nemas i on odluci da malo pogleda i nadje nesto,eh onda ako si naletio na pravog,platices kaznu prvo pa onda carinu :)
Da rizik postoji,al sam nesto optimistican i kad bi te uvatio moglo bi se srediti...Ipak ne svercas kokain i slicno...U svakom slucaju, ako ne zeli riskirati uvijek su tu vozaci busova koji imaju xxx nacina da prevare carinike... :) :icon_exclaim:

Član
busem je najbolje to sve poslati,upakovati fino i to je to :),dat vozacu 100 200 eura zavisi od vrijednosti tih stvari i rahat si

Član
ja na gp orasje nisam nikad imo nikakvih problema,a vozio svasta,od remusa i ostalih marki ausupha,do stopova,monitora i tak tih gluposti :)

Član
a joj... samo nemoj previse kolicinski i ne sikiraj se... ja svaki put kad idem kuci.... nosim sve i svasta.... laptopa kijamet... pspova... kamera budalastinja... nikad mi niko nije reko A jos idem na milost carinicima na Sa aerodromu....

EJ2

Član
ljudi, moguce da valjam gluposti ali ispravite me ako nije tacno

RCat, je li se iz dojclanda selis za bosnu slucajno? stvarno ne znam sad, ali cini mi se da sma nekad davno gledao tako nesto na TV pa je receno da se u tom slucaju ne placa carina na te stvari... tako nesto

ja pretezno ono vrijednije ubacim unutra, onako razbacam, jaknu preko ili nesto za jelo... pa onda kad pita ima li sta "nista, idem na vikend, samo garderoba" ili se pravim naivan, otvorim gepek "evo imam vo ako vas zanima" a ono nesto bezvrijedno, samo et' nek' vidi da sam mu rekao da ima nesto

normalno, kod mene je sve "polovno, staro, koristeno, rabljeno, pokvareno..." :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.