Busenje stakla??

Busenje stakla??

Zna li netko nekoga na podruciju bosne da bi mogao probusiti po 3 rupe na bocnim staklima od Golfa 2?

Znam da postoje boreri za staklo ali zanima me da li netko moze probusiti ova bocna stakla jer nije rijec o obicnom staklu...svi znamo kakva je struktura stakala na automobilima....?
Hvala

G

GoPlay

dzinn16v je napisao(la):
Zna li netko nekoga na podruciju bosne da bi mogao probusiti po 3 rupe na bocnim staklima od Golfa 2?

Znam da postoje boreri za staklo ali zanima me da li netko moze probusiti ova bocna stakla jer nije rijec o obicnom staklu...svi znamo kakva je struktura stakala na automobilima....?
Hvala

ja sam busio kod stakloresca Ede u Sarajevu....
Busi nekom posebnom busilicom i mora da bude vode da nepopuca... Uglavnom on bolje zna od mene kako sta. Ja sam samo gledao.
Tako da pitaj stakloresce kako sta :)

vatrostalno staklo se ne moze busiti niti sjeci jer se ono busi i sjece samo kada se proizvodi dok je staklo toplo

Administrator
evo ti odgovor iz prve ruke. To staklo se ne može bušiti nikako :) Ono bi odmah puklo, jer je to kaljeno. rezanje i bušenje kaljenog stakla ne dolazi u obzir :)

Član
Zbog sigurnosti stakla se kale,i takvo se ne moze rezeti ili sjeci.
Obicno nose i oznaku tempered,ili esg ... Iako tvoj mozda i nema oznaku,siguran sam da je kaljeno! ;)

Administrator
ma dovoljno ti je što na staklu piše securit tako nešto i gotovo. Sigurnosno staklo koje se ne može bušiti i dalje obrađivati :)

Jedina opcija ti je da kod nekih firmi poručiš stakla za G2 koja će se uraditi po šablonu tog stakla i da im kažeš da hoćeš rupice na staklu tu i tu i gotovo. Oni te rupe prvo izbuše, i onda okale to staklo :) To ti je jedini način. Ili da umjesto stakla ubaciš plexiglas na kojem ćeš izbušiti rupe :) Ali je on veoma osjetljiv na habanje :)

Član
Pokusaj kontaktirati kristal u vitezu oni su ti bogovi sto se stakla tice,od njih ces sigurno dobiti pravi odgovor na svoje pitanje.

Član
staklo nemozes busit puci ce i ako nadjes nekog majstora koji ce to probat jeftinije ti je naci leptir od postara bar toga imas u DE na bacanje,. il da ides od pleksi glasa

Administrator
kula307 je napisao(la):
Pokusaj kontaktirati kristal u vitezu oni su ti bogovi sto se stakla tice,od njih ces sigurno dobiti pravi odgovor na svoje pitanje.

Stari mi radi sa staklom 25 godina i znam šta i kako ide :) Tako da nema potrebe zvati Kristal radi toga, a evo već i druge kolege na forumu su isto potvrdile :)

@dzinn16v Ako je baš toliko zapelo da to imaš rekao sam ti kako možeš. Staklo možeš poručiti u Kristalu - Vitez ili Rama-Glas Sarajevo :) I gotova priča :D

Član
Zovi ovog, pitaj onog...pa ako je covjek koji radi sa staklom (pioneer) rekao da ne moze da se busi ne znam zasto da zove i pita dalje.

Član
kolega je imao istu zamisao i kad smo otisli da vidimo dobili smo ovaj odgovor da kaljeno ne moze jedino da mu od nule naprave sto kosta...

Član
Ako misliš napravit da se zadnja bočna otvaraju tzv. happich stakla, nemožeš to uradit od običnih bočnih stakala jer su happich stakla većih dimenzija od običnih