brzinomjer kilometar sat

brzinomjer kilometar sat

Član
eh imam neki kvar nikad nisam otkrio sta je, naime zadnjih par mjeseci kad se vozim autom idem bubam 80 i kilometar sat se samo vrati na nulu, vozim vozim i opet se vrati na onu brzinu koliko idem, i primjetio sam kad idem sporije kad prestane to raditi da mi auto u manjim obrtajima krene nekako kao trzat, sta bi moglo biti? iko?

Član
isti problem je bio kod mene, to im je valjda mana...prvo je bilo ono radi pa prestane, ja ugasim auto ponovo upalim sve ok, pa kasnije moras da nabijes obrtaje da kazaljka proradi...i tako dok skroz ne prestane, kao kod mene sad... nikako ne radi nikad :icon_biggrin:

ni ja jos ne znam sta je nisam ni probao praviti, ali 99% je elektricni pinjon, on ti je 40 KM ..ili do sata ali ipak mislim da je do pinjona :cool:

Član
To im nije mana, to ti je prazna baterija koja se nalazi u satu. Kad ti to uradi, kad prestane raditi kilometar sat tada ti prestane pokazivati onu trenutnu potrosnju ispod obrtomjera. Skini instrument tablu, i rastavi je i unutra imas pljosnatu bateriju kao sto dodje u racunaru za BIOS. Pljosnata i oko 1cm, nju zamijeni i kazaljka ti vise nece padati u voznji i radice normalno. :cool:

Član
RS TURBO je napisao(la):
To im nije mana, to ti je prazna baterija koja se nalazi u satu. Kad ti to uradi, kad prestane raditi kilometar sat tada ti prestane pokazivati onu trenutnu potrosnju ispod obrtomjera. Skini instrument tablu, i rastavi je i unutra imas pljosnatu bateriju kao sto dodje u racunaru za BIOS. Pljosnata i oko 1cm, nju zamijeni i kazaljka ti vise nece padati u voznji i radice normalno. :cool:

jel moguce da je to i kod mene na Polu, i kod mene je bilo nesto slicno, kazaljka od brzinomjera je radila, pa je pocela zajebavat, nekad hoce, nekad nece, nekad u voznji samo skoci malo mjeri i opet padne, eto sad mi vise ne mjeri nikako
ja sve kontam da je do onog pinjona na mjenjacu, mozda i kod mene ima ta baterija:icon_confused:
ljudi sorry sto sam se ubacio u temu:icon_smile:

Član
Moguce je ako ima tu bateriju u satu. Znam za BMW-a da ima to, i mjenjao sam ih obje na svojima i ma 3-ci i na 5-ici kad je poceo da otkazuje km/h i trenutna potrosnja. Zamijenio bateriju i rade poslije toga. ;)