brisac?

brisac?

poz narode , jedan brisac mi radi a drugi ne , kad ga rukom pomicem moze se gore dole sto ne bi trebalo , sta moze biti ? poz

ili ti se odvrnula matica koja ga drzi ili je ispao iz onog lezista (kugla) ispod haube, skini onu zastitnu plastiku i pogledaj, nista strasno, najvjerovatnije je samo spalo ili puklo, zacas se rijesi-----

e jbg, ako je na silu onda je polomio nesto, a ako je sve citavo onda vjerovatno "nekako" ispalo iz lezista samo, mada sanse za to su male, ali brisac je u sustini prejednostavan, jedan motoric i poluge samo, znaci te polugice pregledaj kod tog brisaca sto ne radi pa ces vidjeti sta je, doduse kod mene je samo jedan brisac pa nisam imao slicnih problema tipa jedan radi drugi ne :D ali mi je zato ovaj jedan znao stati pa sam prepravljao to i sredjivao da ne zeza, problem samo polugice bile....
vidjeces, prejednostavno.........

Član
Ili su kroneri proklizali, pa ima praznog hoda, i nema dovoljno brezona da zakaci, pa ga moras rukom pomoci... Ako je do toga drugi nosac metlice i rijesen problem...

evo bas danas rasklapao sve je ok nije nista slomljeno samo je spalo , al fazon je sto ne mogu da vratim opet spada , ako neko zna o cemu se radi , ima ona kratka sipkica na njoj kuglica i ima ruka od motora na koju se ta sipkica zakaci tj ubaci ta kuglica u rupu na sipci al meni ispada , predpostavljam da treba neki osigurac odozdo da li je neko upucen u to?

imas malu onu stopicu sto se natakne isto mi se desilo na astri i nakon sto se stavi ona proklize znaci izlizalo se dosta dotrajao materijal i jbg spadalo medjutim odnio kod tokara komplet sa motorom sve i covjek zapikao i nema sile da spadne vise ikad

Član
Little Dragon je napisao(la):
evo bas danas rasklapao sve je ok nije nista slomljeno samo je spalo , al fazon je sto ne mogu da vratim opet spada , ako neko zna o cemu se radi , ima ona kratka sipkica na njoj kuglica i ima ruka od motora na koju se ta sipkica zakaci tj ubaci ta kuglica u rupu na sipci al meni ispada , predpostavljam da treba neki osigurac odozdo da li je neko upucen u to?
Vjerojatno se ishabala, te se istrosila pa je sada veca rupa, te spada, ili kod togara, po drugu ili pokusat navarit malo, pa obrusit, ili probusiti malom burgijom i plastiku i kuglicu pa zavrnuti saraaf kroz :D, al nemoj to, to se na stojadinima radilo :D

imali kakvo rijesenje da ne skidam sve to , moze li se na autu odraditi , zivom gumom mozda tu kuglicu obljepiti , ljepilo za sajbu bilo sta samo da ne skidam sve

moze borer provrti u sredu nosaca i lim vijak zavrni i to je to

edit:

te mase sto imas na umu su kratkog vijeka

Član
Pa gle, ljepilom za sajbu mozes, ono je dosta kruto, al je fazon sto moras kupit radi tog malo primer i ljepilo da bi to dobro ufatilo... Ovako covjek kada ne gleda u dio, ne padaju mu neke ideje na pamet, mada se da sredit, jednom od metoda koje sam ti naveo...

Član
ja sam bakrenu zicu koristio kao osigurac (vezao) nikad nije spalo
ne znam kakva je situacija kod tebe daj kakvu sliku ;)