GOLF TZ je napisao(la):znaci najvjerovatnije ce ici E60, 2005 god, eventualno '06... iskustva sa ovim autom, sta se kvari, koji je motor bolji 530d ili 525d (mislim na kvarove i odrzavanje), jel neka pretjerana razlika u potrosnji... jesu im dobri mjenjaci (automatik )... et, pisite sve sto znate
adohera je napisao(la):525d preslab za taj auto. 530d mjera uzmes manualca i rahatluk Odrzavanje u ovlastenom i nije bas jeftino za taj model
Dzeniii je napisao(la):svako vece i novije auto ima polu automatski mjenjac, onog tipa tiptronic, stronic, dsg itd... Manuelci se prodaju samo onima koji posebno naglasavaju i placaju za rucni mjenjac
Dzeniii je napisao(la):ja sam cuo da je kod nekih auta skuplji,opet nisam siguran, al nemoj ti druze bjezat od automatika,samo ga prije kupovine pregledaj u servisu, jer on u voznji moze da bude odlican a da mu servis nadje gresku, jer ima dosta nekih caka, konvertor brzine,pritisak ulja u mjenjacu itd...
allroad je napisao(la):Sto se tice masina dobre i izdrzljive su obje! Mjenjac istk tako je dobar, fin i zanimljiv za koristenje. Bmw inace malo trosi i nije 530d veliki potrosac. Meni je 525d ali facelift istk 3000ccm i 200 konja, za austriju trosio 6.4!! I samo da znas kad ode lezaj na tocku skup je i mijenja se citava glavcina :lol: ne boj se nije puno skup za odrzavat jer se uglavnom ne kvari puno
arminnn je napisao(la):Ako hoces da te obavjestim kad dodje iz njemacke 525d 2006. god. treba da stigne za koji dan
fandjo30 je napisao(la):Ako ti nesto znaci ,poznanik uzeo 520d /2005 god izasao ga 24000 KM.
Probao 525 sa chipom malo polijen na nizim obrtajima ali kad uhvati ide ko nevrijeme.