blokada obrtaja motora

blokada obrtaja motora

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako radi po kom principu blokada obrtaja motora. preko cega se obrtaji blokiraju .I da li se ta blokada moze skinuti il staviti ili recimo sa 6200rpm da se prebaci na 6500rmp.Ako neko moze da objasni ili da nadje negdje na nekom forumu i slicno.

Član
Blokada najcesce prekida strujni krug, a na mehanickom ubrizgavanju (dotok goriva) k-jetronic sustavi...Blokada se moze pomaknuti, al nemas svrhe od toga. Druga stvar kad mijenjas bregste, onda se blokada MORA pomaknut jer motor snagu razvija na visim okretajima. Kod normalnih auta ti je to bezveze...Kod honde se mijenja ECU (tj. svaki se ecu moze mapirat, al imas dva ili tri koje je najjeftinije mapirat- P28, P30)..ako te to zanima imas na pgmfi.com brdo tematike o ECU i mapiranjima uglavnom o hondama sto te vjerovatno i zanima (ista stvar je i kod drugih auta samo za honde je sve vec netko radio pa nemoras izmisljat toplu vodu)...ako oces napravit neki tunig auta kod kuce, najpametnije ti je malo prostudirat obradu kanala na glavi. Malo isportas kanale, promijenis kut ventila i spustis glavu ako zelis i tu mozes dobit neku snagu koju ces osjetit. A struja ti je kod N/A motora 0 bodova ako ne diras mehaniku.

hvala puno bas sam zadovoljan odgovorom vidim da znas oko toga nesto pa mozda mi nesto znanja i preneses hvala jos jednom.imas li nekih adresa gdje se spominje tuning hondi djelovi i slicno

Član
Ev adi44 ti vec napisa nesto o tome. Meni je na Saxu blokada pomjerena sa serijskih 7300 na 7800 o/min. Mada u principu, od samog skidanja blokade nista neces dobiti, a s druge strane, vecina mjenjaca nije napravljena da se vrti vecim brzinama od serijske, pa na visokim obrtajima neces moci saltati kako treba i mozes brzo sjebati sihnrone. Plus, gotovo svi motori pri visim obrtajima (iznad 6500 o/min) trose ulje, a sto se broj obrtaja povecava, potrosnja ulja je jos veca. Cak i Honde koje se vrte na visokim obrtajima (iznad 7000 o/min), znaju po pricama vlasnika za samo 200-300 km zestoke voznje, potrositi i litru ulja, iako je sa masinom sve ok.

cuo sam za to trosenje ulja al nek on trosi samo da ide to je bitno a sad znam kako se ti obrtaji blokiraju kod mene u fieste nema blokade mislim u oca nema blokade na obrtomjeru ima do 7000rpm a moze da vrti oko 7200 rpm a nema blokade igleda samo stalno isti zvuk nama da udara razumijes.Znaci saxo voli visoku turu ja uvek kazem nema motora bez visokih obrtaja.Znam za sinhrone joj kako ih jugo jede ima drug yugu motor mozda oko 75 ks 1.1 al sinhrone pojede ide visoke obrtaje moze oko sad neznam tacno al mislim na 7900 posto tad udara ima blokada.druge brzine otiso bio sinhron pa mjenjali cjeli mjenjac

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.