big problemi molim pomoc

big problemi molim pomoc

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ljudi bio bih zahvalan ako mi neko moze pomoci evo o cemu je rijec..Komsiji su dosli da prikljuce onu Moja TV i 2-3 dana radili nisu mogli napraviti i tom prilikom mu pokvare i internet i ja odem i nekako internet napravim.Nakon nekoliko dana dolaze opet i osposobe Moju TV ali sad nece internet,ja opet odem veceras i na sve moguce nacine pokusam da uspostavim konekciju ma nema sanse.Kaze meni komsija mozes li mi vratiti da imam samo internet kao prije Moja Tv mi i ne treba i ja da pokusam ma nece ni to.Znaci prvo sam izbrisao sve konekcije,izbrisao mreznu pa ponovo sve po propisu instalirao nece pa nece.Pa onda resetujem modem na novo pa ga ponovo podesim ma kakvi.Eh kad smo vidjeli da nece ni to reko hajd makar da vratimo Moju TV mi ponovo vratimo kako je bilo nece sad ni to.Stvarno vise nemam ideje sta bi moglo biti :icon_rolleyes::icon_rolleyes: Ako se neko razumije u te stvari bio bih zahvalan na pomoci

Nazoves help desk ujutro i ispricas im sta je bilo i oni ce ti najbolje pomoci da rijesis taj problem ;) 1444 mislim da je broj...

Član
Predpostavljam da ti je kod komsije paradigm modem ? Sa wirellesom ili bez njega, to je svejedno. Prvo napravi routed konekciju, da je stalno konektovan, mislim da to znas. Udjes na modem kucajuci u browser 192.168.1.1, po defaultu username je admin, pass je takodjer admin. Setup wizard i napravis routed konekciju, tu ne mozes pogrijesiti. I onda odes na advance, pa na LAN, i ukucas ovako kako je na slici ispod. Pazi da ti je tv prikljucena na port 4 na routeru. Ako nije ovaj modem onda su postavke na drugim mjestima, ali brojevi su isti. Ako ne uspijes nek zove njih, ja sam se pokajao sto sam to uzeo i vracam im prvom prilikom a preporucio bih i komsiji isto ;)

Član
jesmo TV sve smo bili dobro uradili samo kablove nismo pogodili i komsija one kablove sto idu u modem kombinirao i napravi.Ali opet internet na racunaru nece

Član
Cudno mi za kompjuter, tesko je ovako nagadjati, uglavnom nek im prijavi kvar, pa nek dodju sutradan, valjda naprave nesto, jer stvarno ne znam kako mogu zaposljavati svakoga, sretno ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.