Banja Luka: Za saobraćajne prekršaje dužan 23.000 KM

Banja Luka: Za saobraćajne prekršaje dužan 23.000 KM

Član
Vijest koja je jutros potvrđena u banjalučkom Centru javne bezbjednosti može se svrstati u rubriku vjerovali ili ne! Naime, policija u Banjoj Luci "ne zna šta da radi" sa mladićem Ivanom Z. (25) koji je za počinjene saobraćajne prekršaje dužan nevjerovatnih 23.800 KM!

110824064.jpg

Kako nam je potvrđeno, ove kazne nisu naplaćene jer mladić, koji je rođen u Bosanskom Petrovcu, a sada živi u Banjoj Luci, nema prijavljene imovine, a čak ne posjeduje ni vozačku dozvolu.

Prema saznanjima portala Sarajevo-x.com, Ivan Z. je samo na području Banje Luke počinio 48 saobraćajnih prekršaja. Propise u saobraćaju kršio je i u Bosanskoj Gradišci i to sedam puta, u Mrkonjić Gradu pet, Prijedoru tri, a Prnjavoru devet. Osim u RS-u "Schumacher", kako su policajci već prozvali ovog mladića, prekršajno je kažnjavan i u Jajcu, Bugojnu, Posušju i Konjicu.

"Radi se o prekršajima vožnje motocikla bez položene kategorije, bez prsluka i bez kacige; vožnja putničkog vozila bez položene kategorije, prolazak na crveno, prekoračenje brzine kretanja, korištenju mobilnog telefona tokom vožnje, nezaustavljanje na znak STOP, ne korištenje pojasa i još nekim prekršajima", rekli su u policiji.

Kako saznajemo, zbog nemogućnosti naplaćivanja kazni, bosanski "Schumacher" će najvjerovatnioje vrlo brzo biti upućen u zatvor.

izvor: www.sarajevo-x.com

S obzirom da su zakoni u BiH prilagođeni isključivo punjenju državne blagajne :smajli27:, na 1xxxxxx načina, a u ovom slučaju ih je nemoguće sprovesti u djelo, onda samo može pomoći

CYMA-CM022-AK47-AEG.jpg

Početnik
@porse :icon_eek::icon_eek::icon_eek::lol::lol::lol: brines me al neka nasmijao si me postenski i hvala za to :icon_biggrin:

:lol:

Pa reci šta drugo učiniti sa likovima koji su svjesni da im zakon i policija ne mogu ništa, i dalje i dalje divljaju po gradu ugrožavajući živote normalnih ljudi. :icon_smile:

Član
Zatvor, pa organizovati radne akcije gdje bi pod prismotrom radili ovakvi, dok god ne otplate svoje. A i putevi bi prije bili gotovi :D

Ma ja sam 100 puta do sada čuo mangupe kad govore "...ma boli me qrac, šta mi mogu..." misleći na policiju i kazne...

Član
ovaj ej mala maca . Ja posteni gradjanin koji sam poprilicno normalan sam platio 13000 km nekakvih kazni od prije novog zakona. Znam likova kojima su oduzeta auto ili vise njih radi kazni od preko 30000 tako da ovaj nije nista novo.

Član
Knezho je napisao(la):
Zatvor, pa organizovati radne akcije gdje bi pod prismotrom radili ovakvi, dok god ne otplate svoje. A i putevi bi prije bili gotovi :D
Ma taj bi nekom postenom ukrao auto na putu pobjegao nece ti taj raditi;)

Član
ima ih bgm i gorih, muz od moje rodice ima oko 28000, pali vatru sa kaznama, treba to sve sankcionisati.... najbolje zatvorom....

N

nenad

Ali kako uspiju nakupiti tolike kazne? jel se trude da skupe sto vise, jel im to neki hobi???