Automobili oslobodjeni carine?

Automobili oslobodjeni carine?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

EJ2

Član
Vozdra

Ne bih da spamujem, ali sam vidio da se ne mozete nikako sloziti oko toga ima li carine ili nema ili sta je vec (tema o Hondi iz Amerike/Kanade)

Koliko me sluh i pamcenje sluze, cuo sam na vijestima da su NOVI automobili (valjda i jos neki proizvodi) oslobodjeni carine pri uvozu u BiH, ALI to se odnosi na vozila/proizvode porijeklom iz EVROPSKE UNIJE.

Moglo bi se to i provjeriti ali tek sam dosao s posla i stvaaaarno mi je mrsko traziti informacije, ali eto koliko se sjecam, tako je receno na vijestima.

Član
jest oslobođeno je plaćanje carine za nova auta koja se proizvode u EU i još 11000 proizvoda to sigurno, ali sam nešto čuo da se umjesto carine uvode neke troškarine u visini kolika je bila carina

Član
punisher je napisao(la):
jest oslobođeno je plaćanje carine za nova auta koja se proizvode u EU i još 11000 proizvoda to sigurno, ali sam nešto čuo da se umjesto carine uvode neke troškarine u visini kolika je bila carina

Dobro si cuo carine za nova auta nema al su tu akcize tako da dodjes skoro na isto,jebes im mater drzavu nemozes zajebat!:lol:

Legend
Pa oslobodjeni su vec tri mjeseca svi dileri trube o tome, ali raja nista :lol:

Samo sto sve to traje samo do marta, a onda cijene opet gore.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.