auto nema snage

auto nema snage

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdrav imam sljedeći problem, auto je Hyundai accent 2000. 1.3, 63kw LPG, nedavno sam pisao o svom problemu sa diznama i nakon sto su ultrazvučno očišćene i dodan aditiv za čišćenje dizni-auto se preporodio, i sad mi nakon 7-8 dana od sipanja tog aditiva, nema snage- tj totalno mi je postao trom na gasu? u čemu bi mogao bit problem da nije možda filter goriva-da se nije nakupilo možda raznoraznog "smeća" iz rezervara nakon tog aditiva ili??
-I još da dodam da mi CHECK lampica svijetli već 15-tak dana- pošto se ona palila svakih 100-150km, majstori za plin rekli da ako nestvara probleme u vožnji da nije problem(i kako se poćela palit nisam primjetio nikakve probleme)
Hvala na odgovorima!

Član
Kakvi genijalni majstori, upalila se lampica koja upozorava na neku gresku u radu motora i za njih to nije nista.
Vozi auto na dijagonostiku i vidi sta nevalja.

Član
a morat će j*emu, jel kontam ta lampica označava skoro sve kvarove na motoru a ne samo lambdu sondu- koja se u ovom slučaju javljala zbog presiromašne smjese??

Legend
drug je imao slican problem na passatu 1.8 66kw LPG, skroz slabo isao na plinu promjenio filter od plina, i 2 membrane u rasplinjacu (uredjaj na motru gdje se steluje plin) mislim da se tako kaze, te membrane se maltene bile skalile, sve ga izaslo 50km i sad ide bez problema;)

Član
stefan je napisao(la):
drug je imao slican problem na passatu 1.8 66kw LPG, skroz slabo isao na plinu promjenio filter od plina, i 2 membrane u rasplinjacu (uredjaj na motru gdje se steluje plin) mislim da se tako kaze, te membrane se maltene bile skalile, sve ga izaslo 50km i sad ide bez problema;)

aha, a jbg kod mene slabo vuče i na benzinu i na plinu, prvo sam mislio da je do plina i prebacim na benzin ista stvar??

Ko jos normalan ignorise chek lampu, odi kod nekoga ko ne nagadja kvarove i neka ti pregleda elektroniku moze biti vise mogucnosti, lampica te upozorava da nesto ne valja oko motora

Član
Simunovic Sladjan je napisao(la):
Ko jos normalan ignorise chek lampu, odi kod nekoga ko ne nagadja kvarove i neka ti pregleda elektroniku moze biti vise mogucnosti, lampica te upozorava da nesto ne valja oko motora

odgovor KVAZI MAJSTORI kojim se neda dr.at pa onda ajde nije to strašno to tako mora bit.. bitno da ide

Član
evo da se javim nakon posjete Hyundai servisu ovakvi su problemi :

- check lampica sto je svijetlila: lambda sunda- neka greska kao da katalizator ne radi kako treba
- snagu je gubio navodno zato što mi je blokirao desni kocioni cilindar- to zamjenjeno zajedno sa pločicama pa ćemo sad dalje vidjet
- i jos mi kao lamela proklizuje- na osnovu čega je zaključio to majstor neznam- kao provozao ga i keže da je i ona problem-nju nisam dao da diraju(200KM dodatnih)
-i na povratku kući skrenem kod još jednog majstora čisto da ga pitam koliko je kod njega zamjena lamele- i čovjek lijepo objasnio da je lamela problem- ako pri davanju gasa diže obrtaje a brzina je ista, reko kod mene je bio problem da brzina stoji na 70-80km/h i ja dajem gas i brzina i obrtaji stoje nemjenjaju se-tj teško ubrzava, (taj drugi majstor ga nije mogao pregledat pošto sam auto iz servisa odvezao sestri) pa ću baš vidjet šta će se dešavat u idućih par dana kad ga provozam malo

MTR

Član
aksiom je napisao(la):

- snagu je gubio navodno zato što mi je blokirao desni kocioni cilindar- to zamjenjeno zajedno sa pločicama pa ćemo sad dalje vidjet

:icon_question::icon_question::icon_question::icon_question::icon_question:

Član
MTR je napisao(la):
aksiom je napisao(la):

šta jel malo nelogično, teze koje sam naveo su izjave "majstora" iz (čitaj) OVLAŠTENOG hyundai servisa, stari moj nemaš pojma koliko me ljuti ta neprofesionalnost tako jednog servisa- a znaš što je najgore tog hyundaia što sam kupio , kupio sam od majstora koji radi u tom servisu- i naravno kad sam kupio prije tačno godinu dana-lik je rekao- ma hey auto je u perfektnom stanju ja ga održavo ako bude bilo šta samo dovezi ja garantiram za njega... - i je*em ti ko da me neko ureko, auto nakon mjesec dana je počeo sa problemima svako malo mu neki klinac fali, i kad odem tom "majstoru" u servis- bude e jbg to je garant do plina ja neznam šta mu je, i stalno je takvo prebacivanje loptice bilo..

Član
aksiom je napisao(la):
MTR je napisao(la):
aksiom je napisao(la):

šta jel malo nelogično, teze koje sam naveo su izjave "majstora" iz (čitaj) OVLAŠTENOG hyundai servisa, stari moj nemaš pojma koliko me ljuti ta neprofesionalnost tako jednog servisa- a znaš što je najgore tog hyundaia što sam kupio , kupio sam od majstora koji radi u tom servisu- i naravno kad sam kupio prije tačno godinu dana-lik je rekao- ma hey auto je u perfektnom stanju ja ga održavo ako bude bilo šta samo dovezi ja garantiram za njega... - i je*em ti ko da me neko ureko, auto nakon mjesec dana je počeo sa problemima svako malo mu neki klinac fali, i kad odem tom "majstoru" u servis- bude e jbg to je garant do plina ja neznam šta mu je, i stalno je takvo prebacivanje loptice bilo..

Ovim je svaka sumnja gotova! Pa ne bi ga on prod'o da je valj'o kurcu nekom! Odrzavanje bi mu bilo dzabe, ali je i sam sigurno video da je pri kraju, pa se otarasio! Daj Boze da grijesim, ali...

Član
OggyBoy je napisao(la):
Ovim je svaka sumnja gotova! Pa ne bi ga on prod'o da je valj'o kurcu nekom! Odrzavanje bi mu bilo dzabe, ali je i sam sigurno video da je pri kraju, pa se otarasio! Daj Boze da grijesim, ali...

volio bi da griješiš al davno sam skonto da mi je uvalio je.em li mamu, al jbg sad molim Boga samo da ti kvarovi stanu, jer da mijenjam nemam para da kupim bolje(student sam) i vozim ga još aBd godinu dana dok ne diplomiram i počnem radit da mogu planirat nešto bolje uzet

Član
aksiom je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):

volio bi da griješiš al davno sam skonto da mi je uvalio je.em li mamu, al jbg sad molim Boga samo da ti kvarovi stanu, jer da mijenjam nemam para da kupim bolje(student sam) i vozim ga još aBd godinu dana dok ne diplomiram i počnem radit da mogu planirat nešto bolje uzet

Vjeruj mi, ista situacija! Ovaj auto smo stari i ja zajedno kupili, mislim vise on nego ja, ali za koju godinu, nadam se da cu diplomirati, pa kupiti sebi nesto, ili kupiti starom, a ovaj za sva vremena da bude licno moj!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.