AUTO KLUB ...

AUTO KLUB ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Raja...

Nedavno 3 kolega koji voze skuter dosli na ideju da osnuju klub skutera i imali popis clanova i tako to ...
Sad onako mi nesto zasjeli i dosli na ideju da otvorimo auto klub u sanskom mostu ...
nema nas puno iskreno 4 nas znaci to je 4 auta nisu nesto ni sriktana ni nista, pa nas zanima potrebne papire koje trebaju da to izganjamo ?
Da li treba da nadjemo nekakve sponozore,da li da se udruzimo sa nekim klubom jos ... kako sta .....

da znam isplati li se to ...

:icon_confused:

Član
Ukratko ne isplati se...;)
Treba para za to, ako se ne varam 500-700 KM dok se napravi udurzenje...

Član
ma uredu to ...

neko kako jedan klub finacira to me interesuje ... kad bi nasli ulagaca kako da te pare raspodjelimo ili sta ...

Član
sat vremena straha, eto ti ulaganja...sorry za off, morao sam...bolje se uclanite u neki veci klub, ili napravite klub nezvanicno...

Član
hmmm...

ma gdje cu kad nema blizu ... a prica se da bi se mogla praviti kakva staza za 402 i tako to ...

Član
Nemam pojma tačno oko tog kako i šta... ali samo znam da smo mi htijeli u Jablanici praviti podružnicu Opel Team BiH i nije to moglo ići tako, onda smo prešli na varijantu novog kluba... trebaju biti stalno članovi u klubu koji će plaćati članarinu godišnje kroz papire, tj. nema veze kolika je članarina, to se vi dogovorite, može biti 1 KM godišnje... i cifre nisu tolike, mislim da se do 300 KM sve to fino prijavi i isplaća...

Neka neko ti tačno kaže cifre, neko ko je to već radio... ali samo znam da nisu tolike koliko ste gore naveli...

p.s. nemojte pitati zbog čega klub u Jablanici, samo nas je 2 iz Jablanice u teamu... nije automoto svijet u pitanju, neki drugi su razlozi, nama bitni kroz papire, pa zato ;)

pozz.

Član
jos ako klub ima u imenu neki brand kao npr opel, fiat, vw i sl to je jos dosta papirologije i para da bi se ozvanicilo jer se mora traziti saglasnost od navedene firme koja je vlasnik brand-a.

Član
antrax je napisao(la):
Nemam pojma tačno oko tog kako i šta... ali samo znam da smo mi htijeli u Jablanici praviti podružnicu Opel Team BiH i nije to moglo ići tako, onda smo prešli na varijantu novog kluba... trebaju biti stalno članovi u klubu koji će plaćati članarinu godišnje kroz papire, tj. nema veze kolika je članarina, to se vi dogovorite, može biti 1 KM godišnje... i cifre nisu tolike, mislim da se do 300 KM sve to fino prijavi i isplaća...

Neka neko ti tačno kaže cifre, neko ko je to već radio... ali samo znam da nisu tolike koliko ste gore naveli...

p.s. nemojte pitati zbog čega klub u Jablanici, samo nas je 2 iz Jablanice u teamu... nije automoto svijet u pitanju, neki drugi su razlozi, nama bitni kroz papire, pa zato ;)

pozz.

Dobar si, prvo kazes da nemas pojma, a onda tvrdis da sve izadje 300KM...;)
Samo taksa za osnivanje bilo kakvog udruzenja (u to spadaju i auto klubovi izadje 300KM u RS)
Plus jos nekih 150-200 KM za papirologiju i jos da ti to sve neko uradi sto ce te jos fino kostati... Pa ti sad vidi da li ti se isplati.
Sto se tice finansiranja, nadjes hrpu sponzora i uzivas, mozes praviti staze i kupovati avione ako nadjes ko ce ti to sve sponzorisati... Lakse je pridruziti se nekom klubu ili osnovati neki svoj nezvanicni, nego se zafrkavati sa svim tim papirima, ako ti to vec za nesto specijalno ne treba...

Član
uredu ...samo mi reci kako nezvanicni ..

mogu li ja sad doci na sr i prijaviti se kao neki nezvanicni klub kontate .. kao sto dodju xxx,ak karbon i to

Član
Sina je napisao(la):
antrax je napisao(la):

pozz.

Dobar si, prvo kazes da nemas pojma, a onda tvrdis da sve izadje 300KM...;)
Samo taksa za osnivanje bilo kakvog udruzenja (u to spadaju i auto klubovi izadje 300KM u RS)
Plus jos nekih 150-200 KM za papirologiju i jos da ti to sve neko uradi sto ce te jos fino kostati... Pa ti sad vidi da li ti se isplati.
Sto se tice finansiranja, nadjes hrpu sponzora i uzivas, mozes praviti staze i kupovati avione ako nadjes ko ce ti to sve sponzorisati... Lakse je pridruziti se nekom klubu ili osnovati neki svoj nezvanicni, nego se zafrkavati sa svim tim papirima, ako ti to vec za nesto specijalno ne treba...

Jebote svi pametni... nisam došao ovdje da pljujem po nekome već da pomognem ako kome mogu... rekao sam da nemam pojma tačno oko papirologije šta sve treba... ali znam oko cifri i procedure...

Uglavnom neću više ništa reći vezano za ovo sve, kad pozavršavaju ovi momci što su počeli sve i poplaćaju, dobijemo papir u ruke, onda ću samo napisati koliko je sve to koštalo... jednostavno neka momak ima neki uvid kako i šta ide...

badboy javim ti tačno ali kad sve završimo.

pozdrav.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.