Član
Dakle cilj je bio farbanje prednje maske, znaka, zastite tablice i farova unutra u crnu metalik...
Prije je izgledao ovako:
Zatim je uslijedilo skidanje prednjeg branika, 3 šarafa ispod haube, 3 šarafa na dnu, i po 3 šarafa kod oba točka. Pretežito torx 25 i 30.
Kada se skine prednji branik, dolazi tezi dio posla. Skidanje maske, lajsne i znaka. Na sljedecoj slici je prikazano koliko ima žabica. U cijelom ovom procesu uspio sam slomiti SAMO JEDNU ŽABICU, što je vise nego odlicno, i to sam slikao sve:
i slomljena zabica:
Skinuta lajsna sa maske:
Poslije toga, chrom skinut sa smirg papriom 120 granulacija
Kupljen plastik primer, koji se prvi nanosi na svu plastiku. Naravno prije toga DETALJNO oprati sve dijelove i ukloniti svu prasinu i prljavstinu; zatim boja i utvrdjivac i na kraju - lak velike tvrdoce (radi kamenja, bolje uzeti sto tvrdji).
Dosta skupa sprica
i lagano idemo...prvo primer:
ISHOD:
Poslije toga, boja...
U međuvremenu smo se zadali na skidanje farova. postoje 3 šarafa. NE odvrtati do kraja, samo da far se moze izvuci. 3 torxa velicine 30. jedan je iza blatobrana, jedan na veznom limu i jedan na šini.
i kasnije:
idemo sad na farove
izvadjene stare sijalice koje bacaju nijansu narandžaste
i stavljene bezbojne od audia a6
RAZLIKA:
Rastavljen far....
malo se igrali sa socivima, pokusali ubaciti bixenon, nemore, malo sočivo
Da otvorite farove treba vam jedan skupi alat, jako je tesko naci ga, ali eto
ko moze moze, kupi ovaj alat i sa njim sve rijeseno. naravno ako su farovi hella
Rezultati farbanja:
I na kraju lakirano sve, nije ispalo bas najbolje, ali bice bolje drugi put:
i završnica, sve vraćeno i sklopljeno nazad:
I na kraju da se zahvalim i ovim putem onima koji su mi pomogli u realiziranju zamisljenog, hvala puno!
stay tuned
Prije je izgledao ovako:
Zatim je uslijedilo skidanje prednjeg branika, 3 šarafa ispod haube, 3 šarafa na dnu, i po 3 šarafa kod oba točka. Pretežito torx 25 i 30.
Kada se skine prednji branik, dolazi tezi dio posla. Skidanje maske, lajsne i znaka. Na sljedecoj slici je prikazano koliko ima žabica. U cijelom ovom procesu uspio sam slomiti SAMO JEDNU ŽABICU, što je vise nego odlicno, i to sam slikao sve:
i slomljena zabica:
Skinuta lajsna sa maske:
Poslije toga, chrom skinut sa smirg papriom 120 granulacija
Kupljen plastik primer, koji se prvi nanosi na svu plastiku. Naravno prije toga DETALJNO oprati sve dijelove i ukloniti svu prasinu i prljavstinu; zatim boja i utvrdjivac i na kraju - lak velike tvrdoce (radi kamenja, bolje uzeti sto tvrdji).
Dosta skupa sprica
i lagano idemo...prvo primer:
ISHOD:
Poslije toga, boja...
U međuvremenu smo se zadali na skidanje farova. postoje 3 šarafa. NE odvrtati do kraja, samo da far se moze izvuci. 3 torxa velicine 30. jedan je iza blatobrana, jedan na veznom limu i jedan na šini.
i kasnije:
idemo sad na farove
izvadjene stare sijalice koje bacaju nijansu narandžaste
i stavljene bezbojne od audia a6
RAZLIKA:
Rastavljen far....
malo se igrali sa socivima, pokusali ubaciti bixenon, nemore, malo sočivo
Da otvorite farove treba vam jedan skupi alat, jako je tesko naci ga, ali eto
ko moze moze, kupi ovaj alat i sa njim sve rijeseno. naravno ako su farovi hella
Rezultati farbanja:
I na kraju lakirano sve, nije ispalo bas najbolje, ali bice bolje drugi put:
i završnica, sve vraćeno i sklopljeno nazad:
I na kraju da se zahvalim i ovim putem onima koji su mi pomogli u realiziranju zamisljenog, hvala puno!
stay tuned