Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Audi A5 Coupe

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Nakon nedavne promocije nove generacije Audija A4 (B9), i to u limuzinskoj i karavanskoj Avant verziji, na red za zamenu stiže i A5 linija.

Kako stvari sada stoje, novi A5 Coupe će premijeru imati u martu sledeće godine, na sajmu automobila u Ženevi.


Kao što je to bio slučaj i sa novim A4, ni kod A5-ice dizajn neće pretrpeti nikakvu revoluciju, a ovaj konkurent BMW-u Serije 4 Coupe i Mercedesu C klase Coupe bi trebalo da bude nešto duži od sadašnjeg modela.

Poput A4, i novi A5 će biti lakši od svog prethodnika, uz očekivanu manju potrošnju goriva.

U opremi će se između ostalog naći i Head-up displej, digitalna instrument tabla, MMI infotainment sistem, adaptivni tempomat, sistem koji vozača upozorava da izašao iz svoje trake, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking assistant,Bang & Olufsen sound sistem...

Na početku prodaje će novi A5 Coupe biti dostupan sa nekoliko motora, između ostalog sa benzincima od 190KS i 252KS, kao i sa TDI dizelašima od 190 do 272KS.

Kasnije će ponuda biti obogaćena, uključujući Cabrio i Sportback verzije, kao i S i RS varijante. Na kraju, moguća je i hibridna e-tron verzija.
Ivan Mitić - Auto.blog.rs