Audi a3 branik

Audi a3 branik

Član
Zna li iko dali na ovakvog audija
audi-a3-2.jpg

moze stati ovakav branik
photo2.jpg

bez mijenjanja haube i ostalih dijelova znaci samo branike zamjenim
Unaprijed hvala, svaka pomoc je dobro dosla :cool:

Član
nemoze druze previse para kod mene kolega bio razbio prednji branik i htjeo staviti od sport back ali neuklapa se trebas mijenjati (tkz vezni lim) iako je plasticni i jos neke nosace ali znam da je bilo previse para mislim da je ostala limarija ista blatobrani hauba itddd....

Super Moderator
Ma moze se to sve staviti al nije to to...ima puno auta urade im ljudi to i vidi se da nije originalno.. meni se to nikako ne svidja pogotovo na a8 d3 kad na 2003 godinu stave onu od 2006...ima posebna maska nije original od novijeg modela nego kao replika da pase na stari model

Član
Evo govori mi prijatelj govori i da haubu treba mjenjati, po cemu se vidi da nije orginalno ako se promjeni branik jeli ima negdj lufta? i allroad znas li od prilike gdje da trazim tu repliku branika :icon_smile:

Član
Evo napisati cu ovdje :cool:

Moze se naravno uraditi. Naravno da nece biti bas orginal ali to samo dobro oko i poznavaoc moze primjetiti. Najvise se primjeti na spoju branika sa blatobranom jer se ne moze upasovati dobro kao fabricki i par milimetara se vidi da nije dobro upasovano ali to je to, dakle par milimetara sto je nista. Takodje puno raje uradi to da haubu vec postojecu nadogradi i stavi kit a onda to ispuca nakon nekog vremena a i vidi se taj prelaz. Dakle moja preporuka (uci iz mojih greski :icon_biggrin:) je da kupis haubu od novog modela a ne da nadogradjujes vec postojecu!

Pored dakle haube treba ti i novi branik i single frame grill sve ovo od novijeg dakle modela do kraja 2008 godine, nemoj se zeznuti i kupiti novi branik od modela sa onim diodama... Dakle trazii 2006, 2007 godine...

Posjeti forum u BiH koji je namjenjen samo Audiju, tu imas i par slika po garazama ljudi pa vidi malo. Nadam se da ne zamjera bhtuning, upravo ovaj forum o kojem govorim je i nastao incijativom ovdje na bhtuningu tako da smo svi prijatelji ;)

Dakle nije tesko. Ako kupis SVE od novog model tj. facelift modela onda je samo plug & play. Ako ces malo da ustedis (ne znam koliko sad kostaju polovne ili nove ali kada sam ja to uradio bile su po 500 KM i vise) onda mozes nadograditi kao sto sam pricao postojecu haubu ali ti preporucujem jos jednom da to ne radis.

Eto toliko, nadam se da sam pomogao. Ako sta treba samo pitaj ;)

Član
Hvala ti punoo :cool: , bacam se u potragu za haubom i branikom, javim ti se ako mi dalje nesto bude nejasno :icon_smile: