audi 2.0E motor - kupovina

audi 2.0E motor - kupovina

Interesuje me kakvi su motori od 100ki 2.0E .. potrosnja, odrzavanje, kvarovi.. prednosti, mane jer planiram uzeti jedan ovakav motor i ugraditi ga u svog audija jer mi je diesel vise na qrac izasao... neda mi se vise zajebavati sa njim... za moje potrebe ovaj motor ce biti po mjeri... vozio sam 2.2E motor koji je bio u njemu i to je auto letilo a potrosnja mu nije prelazila 9l.. pa me interesuje koja je razlika izmedju ova dva motor 2.0E i 2.2E.. ostala mi je sva instalacija, nista nisam vadio, znaci svi dzekovi i prikljucci... ovaj motor je 85kw, 115 ks koliko rega iznosi na ove motore... hvala na svakom savjetu ;)

Imao sam stotku 2.3, 100kw i imam samo riječi hvale za taj motor. S njim sam lično prešao 135 hiljada i nikad nijednog kvarčića koji je vezan za motor. Išao je ko lud.

Brat mi i danas ima A6 1995. motor 2.0, 85kw, mogu ti reći da je razlika u vuči osjetna u prednost 2.3, a po knjizi predviđeno je da 2.3 manje troši od 2.0 vjerovatno zbog same težine auta.

Što se tiče registracije, biće ti ista cifra i za jedno i drugo jer su kod nas ključni kw za određivanje visine registracije pa tako u istu kategoriju spada od 85kw do 110kw (dakle i 85kw)...registracija u nekom povoljnijem osiguranju kao npr. brčko gas izaće te sve ukupno 540KM

Član
ja cu samo reci da 2.0E mizerno malo trosi... ja sam na relaciji Sarajevo-Tuzla trosio malo manje goriva nego sa Golfom 3 1.4 benzincem, pa ti vidi ;)

Ako ti je druže vožnja većinom otvorena cesta onda o potrošnji nemoj ni razmišljat, oba su (i 2.0 i 2.3) jako štedljivi motori.

pa vecinom su relacije po magistrali tako da sto se toga tice nebi mi to predstavljalo problem.. po gradu se vozam kako kad, nista pretjerano... citao sam da su K-glave malo osjetljive pa se cesto kvare... koliko ima istine u tome...

p.s. u brcko-gasu je 540 KM a npr. u BSO osiguranju sam racunao regu i u kategoriji 85-110kw izadje me rega 690 KM :icon_eek: koje su AO medju povoljnijima...

Član
u mene je 90 kw i skoro 600 je rega...

dobri su to motori gledaj ulje i sipaj gorivo nepoderivi su ja sam imao 1.9E 83 kw mislim da su on i onaj 2.0 u 3 ks razlike, meni jeste trošio zato što volim stiskat auto ali je zato nepoderiv!! ako ti je sve uredu s ainspricom neco puno trosit meni je bila malo napukla ona guma od zraka na glavi i tu je vukao zrak pa je slabije išao a više trošio čim sam zakrpio sve ok

George je napisao(la):

dobri su to motori gledaj ulje i sipaj gorivo nepoderivi su ja sam imao 1.9E 83 kw mislim da su on i onaj 2.0 u 3 ks razlike, meni jeste trošio zato što volim stiskat auto ali je zato nepoderiv!! ako ti je sve uredu s ainspricom neco puno trosit meni je bila malo napukla ona guma od zraka na glavi i tu je vukao zrak pa je slabije išao a više trošio čim sam zakrpio sve ok

U kojoj si ti AO regao :icon_question:

Pa i ja sam cuo dosta rijeci hvale za te motore... dok je rodjak vozao ovog audija sa 2.2E motorom kaze da mu potrosnja nikad nije prelazila 9l a vozao ga sa ovim motorom 10 god. i pocne ga zezati i odluci da ga proda... ajd reko uzecu ga pa cu ubaciti dizelasa... ono malo sto sam ga na benzinu vozio je bilo neuporedivo... nije za ovog audija dizel motor, nije on predvidjen za toga... kazu dizel jeftin... jbt koliko sam para ulozio u njega nebi se sa tim slozio... te remont bosch pumpe, dizni, osvjezenje motora i jos dosta toga i opet nisam zadovoljan, vazda neki qrac zeza.. ma nosi... kad sve ovo zavrsim prodacu ovaj motor, jebat ga.... uzeo bi ovaj 2.0E mada ja msm da nema velike razlike izmedju 2.0E i 2.2E ali bi volio cuti iskusne koji su se vozili sa ovim motorima :icon_smile:

Član
croatia osiguranje

mislim da ti je bolji taj 2.0 jer imaš djelova na svakom ćošku on je se ugradjivao u puno više modela audija... 80,90,100, čak ih ima u onoj A6-ici

FirellesMonster je napisao(la):
George je napisao(la):

U kojoj si ti AO regao :icon_question:

Pa i ja sam cuo dosta rijeci hvale za te motore... dok je rodjak vozao ovog audija sa 2.2E motorom kaze da mu potrosnja nikad nije prelazila 9l a vozao ga sa ovim motorom 10 god. i pocne ga zezati i odluci da ga proda... ajd reko uzecu ga pa cu ubaciti dizelasa... ono malo sto sam ga na benzinu vozio je bilo neuporedivo... nije za ovog audija dizel motor, nije on predvidjen za toga... kazu dizel jeftin... jbt koliko sam para ulozio u njega nebi se sa tim slozio... te remont bosch pumpe, dizni, osvjezenje motora i jos dosta toga i opet nisam zadovoljan, vazda neki qrac zeza.. ma nosi... kad sve ovo zavrsim prodacu ovaj motor, jebat ga.... uzeo bi ovaj 2.0E mada ja msm da nema velike razlike izmedju 2.0E i 2.2E ali bi volio cuti iskusne koji su se vozili sa ovim motorima :icon_smile:
Svaki imalo iskusan mehaničar će ti reći da su 2.3 motori najbolji motori koje je audi uradio.

Moj 2.3 na plin je išao dosta bolje nego 2.0 na benzin pa ti vidi...a razlike u potrošnji i registraciji nema.