ATEST

ATEST

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gdje,kako,koliko????
Sinoc me drot umalo poslao na vandredni tehnicki...pola auta mi je u crnoj boji,tacnije krov i pola haube...sta treba da radim gdje da odem da upisem i koliko love tacno???Trebaju li kazne biti placene da bi se atest mogao raditi???HVALA

Član
e to ces morati na tehnicki najblizi da odes atest na boju ti izadje oko 100 maraka sa slikama i sve to i onda kad sljedeci put regujes auto izvadis novu prometnu pa i na to jos 50 i tu je to nedje okvirno a kaznu moras platiti
p.s. na kojoj ti je osnovi naplatio kaznu nije mi jasno ja sam vozao aute koji ni blizu u papirima po boji nisu bili i nikad niko nista a i preko granice i sve isao ako ti je veci dio auta u boji koja je u papirima onda je to auto te boje

Član
Masinski fakultet... Oko 50 km... Kada dobijes papir od masinaca odneses saobracajnu u mup i oni ti tamo u napomenu sve napisu...

Putovanja.ba
Administrator
Nije mi jasno, ako ti je 2/3 auta u tvojoj zutoj boji kako ce ti pisat kaznu? Zar tako nije po zakonu?

Ne znam,zato i pitam vas...Ni meni nije jasno...ma kakvih 60%auta...manje...KROV i hajmo reci pola HAUBE...nekih mozda 40%...Ne kontam...zna li iko koliko tacno po zakonu moze na autu biti druge boje osim one koja pise u saobracajnoj...
Jebote pola grada vozi sa blatobranima u drugoj boji,gepeka u drugoj boji,itd...pa nikom nista

Dino je napisao(la):
Fiesta_Boy je napisao(la):
pola grada vozi sa blatobranima u drugoj boji,gepeka u drugoj boji,itd...pa nikom nista

United colors of benetton :D

kod mene bar izgleda lijepo...a sta kad prodje bosnjo sa golfom2:lijevi blatobran zuti,desni crni,ljeva strana bijela,desna crna,gepek sivi karambolki nema...a u saobracajnoj boja ZELENA:D:D

Član
Dino je napisao(la):
pola grada vozi sa blatobranima u drugoj boji,gepeka u drugoj boji,itd...pa nikom nista

United colors of benetton :D

kod mene bar izgleda lijepo...a sta kad prodje bosnjo sa golfom2:lijevi blatobran zuti,desni crni,ljeva strana bijela,desna crna,gepek sivi karambolki nema...a u saobracajnoj boja ZELENA:D:D

Nemoj zaboraviti kromirane retrovizore :D

Član
cujte nesto. kad je auto u dvije boje uvjek se gleda boja krova jer je to najveca prvsina auta koja je u jednom komadu. ako boja krova odskace od one upisane u saobracajnoj (prometnoj) odmah se svodi kao prekrsaj. znaci ako se ofarba krov treba ici na Atest boje na Masinskom fakultetu i dobiti potvrdu o atestu boje i nakon toga otici u mup u opstini u kojoj je vozilo prijavljeno da se taj podatak uvede u saobracajnu (prometnu) dozvolu. sad koliko je para nisam siguran jer nisam se bas raspitivao oko toga.

Član
pa sta ces onda reci za Minija, koji ima krov sa zastavom engleske il crn...kako onda to, moras prijavljivat kad ga kupis...il onaj Polo Harlekin...kako u njega upisu...

Član
u men je auto u 2 boje... ako ti ja samo hauba u drugoj boji nego sto je u knjizici policija te zeza , bez obzira imaju lli osnov ili ne...
Ja sam uradio "vandredni tehnicki" zbog toga... dobio potvrdu koju sam dobio, da je na autu dodatna boja "crna". odnjeo taj papir tamo gdje se izadju saobracajne i jedna ljubazna gospodja u rubrici Napomena napisala:

"dodatna boja automobila je Crna" potpis & pecat i Bog te veselio nema vise problema...

cijena ukupno oko : 50-70 KM ne znam tacno

pozdrav

Član
tepSIJA je napisao(la):
u men je auto u 2 boje... ako ti ja samo hauba u drugoj boji nego sto je u knjizici policija te zeza , bez obzira imaju lli osnov ili ne...
Ja sam uradio "vandredni tehnicki" zbog toga... dobio potvrdu koju sam dobio, da je na autu dodatna boja "crna". odnjeo taj papir tamo gdje se izadju saobracajne i jedna ljubazna gospodja u rubrici Napomena napisala:

"dodatna boja automobila je Crna" potpis & pecat i Bog te veselio nema vise problema...

pozdrav

sve ovo završiš na tehničkom u centrotransu preko puta wise samo treba šuški

tepSIJA je napisao(la):
Ja sam uradio "vandredni tehnicki" zbog toga... dobio potvrdu koju sam dobio,  da je na autu dodatna boja "crna". odnjeo taj papir tamo gdje se izadju saobracajne i jedna ljubazna gospodja u rubrici Napomena napisala:

pozdrav

ma da tako sam i mislio...a koliko se placa taj "vandredni tehnicki",a koliko upis u rubriku "napomena"???
HVALA...prvi konkretan odgovor...

Ma kakav centrotrans i suske da se lomim i peglam zbog 70km...
Moram to sto prije uraditi jer mi je auto fakat upadljivo...i policija me pegla non-stop...cak su me 2 puta zaustavljali pod rotacijom....hehehe,joj jest furka koda si ubio nekog imas osjecaj kad upale rotacije...ccc:D:D

Početnik
..pitaj ICEMAN-a on ti najbolje zna..kod nas u kaknju promjena boje u sabracajnoj kosta 20 KM

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.