Asphaltfigters Strombringer jedan od najbržih !

Asphaltfigters Strombringer jedan od najbržih !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ne postoje granice kada je u pitanju brzina, ubrzanja i količine adrenalina. Ovaj put stvari idu zaista daleko, 280 KS na samo 2 kotača. Zamislite vožnju automobila od 280 KS, izgleda jako brzo, probajte to sada učiniti s motociklom da stvar bude jasnija.

Ovaj stroj na dva točka pokreće 4-cilindrični motor sa 220 KS, a uključenjem boostera, snaga se kratkotrajno povećava na 280 KS. Naime, booster je moguće uključiti tek pri brzini od 180 km/h, pa je osigurana maksimalna brzina od 320 km/h.

stormbringerf.jpg

Kako bi se ostvarile maksimalne performanse, ukupna masa (sa punim rezervoarom) je svega 195 kg, pa ovaj motocikl od 0 do 100 km/h stigne za 2,9 s, a barijeru od 300 km/h dostigne za 13,9 s. Potrebno je naglasiti da pogonski agregat ima radnu zapreminu od svega 1.000 ccm, a najveću brzinu ostvaruje pri 13.700 obr/min. Spomenimo još da se očekuje početna cijena od 57.500 eura.

Član
sub3r je napisao(la):
:icon_eek:

opravdava ime u potpunosti :icon_twisted:

Da... ovo je strašno ;) Samo šteta više nisam zaljubljenik motora, šta više ih mrzim... iz jednostavnog razloga što to nebih znao vozit polako, a to je ono što me spašava da negdje ne završim u kanalu sa ovakvom stvarčicom pod guzicom... :D Dok sam skuter vozao gas uvijek bio do kraja... mogu mislit šta bih se desilo kad bi probao ovako nešto da vozim... zato NE, hvala :)

Član
hehe...znam kako ti je :D

ja sebi planiram kupiti nesto tipa kawasaki zx7r ili zx9r..al ne jos..posto mislim da 18 godina nije zrelo za to...i ja bi sad vjerovatno negdje zavrsio u kanalu :D

Član
sub3r je napisao(la):
hehe...znam kako ti je :D

ja sebi planiram kupiti nesto tipa kawasaki zx7r ili zx9r..al ne jos..posto mislim da 18 godina nije zrelo za to...i ja bi sad vjerovatno negdje zavrsio u kanalu :D

Ja sam bio poludio skroz... prodam skuter u martu, tačnije krajem marta i kontam nešto kupit veće i jače... i imao udes u aprilu s autom, a nisam do tada kupio motor bio... i dok sam preko ljeta pozavršavao zaebancije oko auta, suda i td... i prošla me želja za motorom... hvala Bogu pa je tako... sad mi je svejedno... samo volim vidjet kad ga neko proveze, isto kao da sam i ja hehe

Član
poludi svako cim sjede na preko 100 KS :D

ja sam malo vozio od rodjaka R1... bolest od motora

Član
das 57k € i odletis negdje pored puta :icon_biggrin:

ko voli motore pa ajd , al za te pare mozes sebi uzet auto kakvo pozelis :icon_smile:

aa gume su mu bas simpaticne :D

MTR

Član
nidje veze , hem je ninasto nalik , hem ne znam odakle im tolika cijena , sta su ugradili ??? Treba mu naki booster za 320 km/h , pa Ducati izvlaci na 2 cilindra po 180 KS , sta bi bilo da ima 4 ?
Pretezak je , i motor mu se malo vrti ( za Yamahinih 15.770 o/min ) i nije mu gornji dio vizira za preko 300 , ovaj je od nekog allroundera , sve u svemu fuj nakaza

Član
precerali su ga vala sa cijenom...lakse je hayu malo procackati da ide i vise od toga i jos ti ostane para da kupis jos jednu za otici do prodavnice:icon_biggrin:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.