AMORTIZERI kracenje

AMORTIZERI kracenje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zna li neko gdje se mogu kratiti amortizeri i koja je cijena???
Znam da ima u Lukavici ali ne znam koja je cijena!!!

IGY

Član
ne znam koliko ti se isplati to
ja sebi uzeo na otpadu prednje kratke amortizere za 80 km
ne vjerujem da su i za tvog punta skuplji
a prezadovoljan sam

bilo koji tokar samo ti naraže navoj par centimetara dole ispod tvorničkog navoja da možeš spustit maticu to je to ja sam sebi kratio uzeo mi 20 km za dva prednje što je napravio navoj tj skratio

i dado kako si ti zadovoljan sa uradjenim????Napokon da dobijem iz prve ruke odgovor a ne rekla kazala...POOZZ

ja sam najviše kratio radi opruga zato što su imale lufta dakle nisu bile nategnute radi toga sam narezivo da mogu maticom stegnut spiralu de nešeta gore dole već da bude pod pritiskom ja sam zadovoljan a što se tiče nego spuštanja da ćeš nešto dobit više sigurni nećeš jedino da kidaš oprugu za krug dva i da narezivaš da je natgeneš onda bi dobio na spuštenosti a ovako ako opruga ostane ista nemaš koristi narezivat raspitaj se još malo jer ja sam narezivo kako sam spomeno radi opruga da budu stegnute da nema lufta

i kod mene je isti problem nazad mi je auto leglo extra,ali naprijed lupkaju opruge zato sto imaju lufta...Eh sada ja hocu da ih suzbijem skracivanjem amorta...pametolozi mi dali vjerovatno opruge od HGT-a kod kojeg je tezi motor pa mi naprijed skoro i nije doslo do promjene:icon_evil:

a jos mi na autu 16 7,5J 215/40:icon_evil:

Fiesta_Boy je napisao(la):
i kod mene je isti problem nazad mi je auto leglo extra,ali naprijed lupkaju opruge zato sto imaju lufta...Eh sada ja hocu da ih suzbijem skracivanjem amorta...pametolozi mi dali vjerovatno opruge od HGT-a kod kojeg je tezi motor pa mi naprijed skoro i nije doslo do promjene:icon_evil:

a jos mi na autu 16 7,5J 215/40:icon_evil:

onda ih fino skrati za krug ipo i nareži i zbij to je to

Član
Zar me nisi pitao za ovo prije nekog vremena na PM? :) Ja ti rekoh, svaki tokar to moze, ako mozes sam demontirati i donijeti mu amort....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.